17
Dec
09

Curcan cu oua „Ochi de paun”

Aproape de Craciun, m-am gandit la o reteta foarte gustoasa, aspectuoasa, festiva din curcan.

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute

Ingrediente:
700 g piept de curcan
400 g carne tocata de curcan
5 oua fierte tari
30 g branza topita/cascaval
1-2 cepe
1 ardei gras rosu
10 ml ulei
2 linguri ulei de masline
1 legatura verdeata (marar, patrunjel)
1 cartof, 1 mar, 1 morcov, 1 gutuie
1 pahar vin
5 catei de usturoi, 3-4 foi de dafin
sare, piper, paprika
optional 2-3 foi de placinta

Mod de preparare: Taiati si bateti pieptul de curcan, ca sa obtineti un dreptunghi de aproximativ 30 x 20 cm si condimentati, apoi intindeti-l pe o folie de aluminiu unsa cu ulei de masline (cine doreste il poate intinde pe 2-3 foi de placinta unse intre ele cu ulei de masline).
Preparam umplutura astfel: puneti la calit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, ceapa tocata, jumatate de ardei gras rosu tocat cubulete mici, carnea tocata de curcan si amestecati cu o lingura de lemn pana scade zeama, apoi condimentati si adaugati verdeata tocata.
Distribuiti uniform umplutura peste pieptul de curcan, pe latura lunga puneti branza topita (felii de cascaval), apoi ouale fierte tari, curatate de coaja.

Incepeti sa infasurati un rulou din partea cu branza si ouale in folia de aluminiu  (procedati la fel ca la ruloul din piept de pui – vezi video) sau in foile de placinta.

Asezati ruloul intr-o tava mai inalta, apoi fructele si legumele taiate felii sau bucati mai mari, usturoiul, verdeata, condimente si 350 ml apa. Dati la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aproximativ 25-30 minute.

Adaugati vinul si mai lasati in cuptor inca 15 minute. Scoateti tava din cuptor si indepartati folia de pe rulou, crestand-o usor cu un cutit.

Daca ati infasurat ruloul in foi de placinta, garnitura o preparati separat, la fel ca si in cazul in care ati folosit folie, iar ruloul il dati la cuptor, uns cu ulei, fara apa si vin.

Lasati sa se racoreasca, taiati ruloul in doua-trei bucati mai mari si asezati-le pe un platou cu garnitura si sos din tava. Garnisiti cu fasii de ardei rosu si felii de morcov din tava, frunze de patrunjel.

Cu un cutit bine ascutit taiati apoi felii de rulou de 15-20 mm grosime, asezati cate doua-trei felii pe o farfurie cu bucati de fructe si legume, sos si frunze de patrunjel.

E un deliciu. Pofta buna.


7 Responses to “Curcan cu oua „Ochi de paun””


  1. 1 mariana_bondoc
    Decembrie 17, 2009 la 22:09

    Doina draga chiar ca arata trasnet felicitari.

  2. 2 mariana_bondoc
    Decembrie 17, 2009 la 22:10

    Buna de tot Doina draga yamiiiiiiiiii imi lasa gura apa.

  3. 6 maria elena
    Decembrie 18, 2009 la 08:31

    E foarte aspectuos acest fel de mancare, felicitari. Doina ai un premiu pe blogutul meu(zic asa ca eu sunt miiiiiiiica fata de indemanarea ta) pe care ti-l ofer cu mult respect si simpatie.


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,934,661 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Decembrie 2009
L M M M V S D
« Noi   Ian »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: