10
Dec
09

Placinta cu mere

Un desert delicios pentru zilele friguroase.

Timp de preparare:
20 minute
Coacere 40 minute

Ingrediente:
1 pachet 500 g foi de placinta
1,5 kg mere
100 ml ulei
250 g zahar, 1 plic zahar vanilat
20 g zahar pudra, 1 lingurita scortisoara
1-2 linguri stafide, 1-2 mandarine
50 g miez de nuca
3-4 lingurite dulceata
3-4 linguri gris

Mod de preparare:
Curatati merele si dati-le pe razatoarea mare (Pastrati 2 mere necuratate si intregi). Puneti intr-o cratita merele rase, zaharul si zaharul vanilat, la foc mic, iar cand incepe sa lase zeama amestecati cu o lingura de lemn pana mai scade, apoi adaugati scortisoara,  nuci zdrobite cu facaletul, stafidele si grisul, amestecand pana se incorporeaza bine si scade zeama de tot. Intindeti pe masa o foaie de placinta, stropiti-o cu ulei (puteti sa ungeti cu o pensula) suprapuneti inca o foaie, apoi distribuiti uniform cam o optime din umplutura (dintr-un pachet de foi de placinta ies cam 8 rulouri).

Rulati placinta nu prea strans, avand grija sa ungeti locurile in care se suprapune foaia, mai ales cand o indoiti la capete. Puneti rulourile in tava unsa, ungeti-le deasupra cu ulei si garnisiti cu felii de mandarine si jumatati de miez de nuca sau stafide. Puteti sa faceti niste rulouri mai mici din jumatati de foaie, pe care sa le indoiti sub forma de melcisori si sa le asezati intr-o cratita unsa, mai mare, iar in mijloc puneti un mar mare, scobit de cotor, umplut cu dulceata si nuci.

In jurul lui puneti jumatati sau sferturi de mere mai mici si garnisiti cu jumatati de miez de nuca, apoi ungeti bine rulourile cu ulei si puneti zahar pe marul din mijloc.

Bagati placintele in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, 35-40 minute pana se rumenesc frumos. Cand le scoateti din cuptor, lasati-le sa se racoreasca, apoi pudrati cu zahar pudra.

Taiati-o bucati nu prea mari si puneti-o pe farfurioare, asezati separat si marul copt si garnisiti cu bucatelele de mar.

Este un deliciu !!! Pofta buna.

Anunțuri

2 Responses to “Placinta cu mere”


  1. 1 nineta14
    Decembrie 19, 2009 la 14:06

    Sunt sigura ca TOATE retetele prezentate de tine sunt la fel de gustoase pe cat arata de bine. Felicitari si … mai asteptam …

  2. 2 Doina
    Decembrie 20, 2009 la 13:43

    Multumesc mult Nineta. Mai am, mai am. Mai asteapta inca 25 de retete. 🙂 Cu timpul stau cam rau, pentru ca vin sarbatorile si am mai mult de lucru. Si bineinteles vor aparea noi retete. 😀


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,996,702 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.204 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Decembrie 2009
L M M M V S D
« Noi   Ian »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: