08
Noi
09

Ciuperci cu cascaval, branza topita si smantana

O mancarica foarte usor de facut si foarte gustoasa.

DSCF0197

Timp de preparare:DSCF0177
15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
650-700 g ciuperci champignon micute;
unt cat o nuca;
20 g cascaval;
2 felii branza topita;
1 lingura smantana;
2 lingurite marar tocat;
2-3 fire de patrunjel;
1 cub/lingurita concentrat de ciuperci;
piper.DSCF0178

Mod de preparare:

Se spala bine ciupercile si se scurg de apa. Se pun la calit la foc mic intr-o craticioara, in unt, cele mai maricele taiate in doua si restul intregi.

Dupa ce s-a topit untul si au inceput sa lase zeama, adaugati cascavalul, branza topita si smantana, amestecati bine si mai lasati 3-4 minute la foc mic.

Adaugati concentratul, piper si mararul tocat.

DSCF0179DSCF0180

Se pot servi ca atare sau ca garnitura la fripturi si rasoluri cu salata de sfecla rosie. Garnisiti cu cateva frunze de patrunjel.

DSCF0194DSCF0195

Noi am mancat ciupercile cu creier pane si salata de sfecla rosie.

DSCF0201DSCF0204

Pofta buna.

DSCF0206

Anunțuri

5 Responses to “Ciuperci cu cascaval, branza topita si smantana”


  1. Noiembrie 8, 2009 la 12:51

    yumii. Insa de ce oare de fiecare data cand mananc ciuperci, mi se apleaca ? 😀 Mananc rar, tocmai ca imi plac mult.. si mi-e rau dupaia.. De fiecare data imi faci pofta 😀

  2. 2 Doina
    Noiembrie 8, 2009 la 12:57

    Mananca mai putine, combina-le cu alte chestii, salate, rasoluri, fripturi, pane, frigarui … 🙂
    Sau mananci o ciorba de pleurotus. Reteta o gasesti pe blog (cauta „pleurotus”) si garantez pentru integritatea stomacului tau. 🙂

  3. 3 Laurentiu si Geta
    Noiembrie 8, 2009 la 15:36

    Doina ,sincere felicitari si multumiri din partea noastra p;entru reteta. In curind vom avea musafiri la masa si e bun prilej sa-i „dam gata ”
    Uite si de la noi o reteta de „pateu de ficat de pasare” De fiecare data a facut impresie buna. Cantitatile variaza in functie de numarul de persoane.
    *500 grame ficatei de pasare.
    * 3 cepe mai maricele
    *60 ml. ulei fl. soarelui
    * 4 gr. piper.
    * sare dupa gust
    * putin zahar
    *vin alb aromat -dulce(traminer sau un riesling bun)Se poate cu coniac,etc
    Se curata ficatii si taie in jumatate,se taie ceapa marunt si se prajeste inpreuna cu ficatii doar usor sticloasa,Se adauga sarea si piperul. Se adauga vinul si se fierb incet pina scade jumatate si se ia de pe foc. Cind s-a racit usor de pune in mixer si se macina fin(sau mixer de mina). Daca este prea virtos se mai adauga vin si putin zahar dupa gust. E bine sa nu se puna tot lichidul dint-o data ci putin cite putin sa nu fie prea subtire pateul. Se poate pastra la rece 3-4 zile. Fara coloranti si additivi !! Pofta buna

  4. Noiembrie 8, 2009 la 19:10

    FELICITARI PT BLOGUL TAU,ESTE DEOSEBIT,PREZINTI RETETE FT INTERESANTE SI BUNE!

  5. 5 Doina
    Noiembrie 10, 2009 la 21:18

    Multumesc mult.
    Laurentiu si Geta, ma bucur ca va place blogul si retetele. Multumesc pentru reteta. Pupici.:)
    Vera, multumesc pentru aprecieri. Imi place blogul tau. 🙂


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,018,776 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.205 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Noiembrie 2009
L M M M V S D
« Oct   Dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: