04
Noi
09

Friptura de curcan cu vin la tava – 2 („Coq-au-vin”)

Da, stiu. Coq au vin se face cu carne de cocos. Eu am incercat cu carne de curcan. Si a iesit o splendoare.

DSCF0594

Timp de preparare:DSCF0539
2 ore (complexitate ridicata)

Ingrediente:
1 pulpa superioara de curcan 1,2-1,5 kg;
150 g carnat afumat;
2 pahare de vin;
1 dovleac;
1-2 gutui;
1 morcov;
2 ardei grasi;
1 peperoni;DSCF0540
1/2 ceapa rosie;
1 rosie
5-6 catei de usturoi;
cateva fire de marar, patrunjel, spanac;
4-5 foi de dafin;
1 lingura ketchup;
4-5 linguri ulei;
2-3 linguri ulei de masline;
sare, piper, cimbru, curry, paprika.

Mod de preparare:
Spalati si stergeti pulpa, condimentati-o bine cu piper, cimbru, paprika, ungeti-o cu ketchup, uleiul de masline si puneti-o la prajit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, cate 4-5 minute pe fiecare parte.

DSCF0541DSCF0542

Intre timp taiati dovleacul in felii de 7-8 cm si curatati fiecare felie de coaja cu un satar, apoi taiati dovleacul in bastonase sau cubulete, indepartand semintele. Taiati gutuile, indepartati cotorul si taiati-le ca si dovleacul. Condimentati dovleacul si gutuile cu piper, curry si cimbru. Curatati morcovul si taiati-l felii mai grosute, ardeii se taie bucati, carnatul se feliaza, iar usturoiul nu se curata de coaja, ci se zdrobesc cateii cu latul unui cutit.

DSCF0546DSCF0547

Intr-o tava mai inalta puneti pulpa prajita cu tot cu uleiul din tigaie, ceapa rosie taiata bucati, dovleacul, gutuile, feliile de carnati si de morcov, ardeii, peperoni, usturoiul, verdeata, acoperiti cu felii de rosie, turnati vinul si 2 pahare de apa in care ati dizolvat o lingurita de sare. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati-o la cuptor la foc moderat 60 minute.

DSCF0548DSCF0551

DSCF0553DSCF0571

Indepartati folia, intoarceti pulpa pe cealalta parte, adaugati frunzele de dafin si mai lasati la cuptor 20-30 minute pana se rumeneste frumos carnea.

DSCF0573DSCF0584

Feliati pulpa si asezati-o pe farfurii cu garnitura si sos din tava.

DSCF0603DSCF0588

Pofta buna.

DSCF0593


6 Responses to “Friptura de curcan cu vin la tava – 2 („Coq-au-vin”)”


  1. Noiembrie 4, 2009 la 23:56

    Mi se pare mie , sau au prea multa grasime !

  2. 2 Doina
    Noiembrie 6, 2009 la 13:35

    Nu e grasime, e sos din tava.🙂

  3. Noiembrie 8, 2009 la 13:23

    Se vede clar ca e sos nu gasime,stai linistita!

    Doina arata demential!!cele 2 retete!

  4. 4 Doina
    Noiembrie 8, 2009 la 13:30

    Multumesc Mariana.

  5. 5 violeta ilie
    Martie 22, 2012 la 11:51

    Si gustul este demential ! Doina ,faci minunatii ! Dovleacul ,feliile de gutui ii confera o aroma de toamna tarzie .Am simtit din nou si mirosul de crizanteme . Mental ,categoric !

    • 6 Doina
      Martie 26, 2012 la 19:41

      Multumesc, Violeta. Imi place mereu sa fac ceva nou. Am postat, cand am inceput blogul, o reteta de friptura de curcan cu vin, care a avut mare succes, una dintre retetele de top ale blogului. Si cand am mai facut curcan la tava, am incercat altceva. Si a iesit foarte, foarte buna.🙂


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,933,692 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Noiembrie 2009
L M M M V S D
« Oct   Dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: