04
Noi
09

Cartofi frantuzesti Doina

Sunt mai multe retete de cartofi frantuzesti. Sa va arat cum ii fac eu.

DSCF0354

Timp de preparare:DSCF0297
1 ora (complexitate medie)

Ingrediente:
6 cartofi roz mai mari;
5 oua;
150 g carnat afumat;
50 g sunculita;
50 g cascaval;
100 ml lapte;
1 lingura cu varf de smantana;
cateva fire de patrunjel;
1 lingurita zahar;DSCF0299
2-3 linguri ulei;
sare, piper.

Mod de preparare:
Se spala foarte bine cartofii si se pun la fiert, in coaja, intr-un litru de apa rece, aproximativ 20 minute. Se fierb 4 oua 8-10 minute, apoi se curata de coaja.
Feliati subtire carnatul, sunculita si cascavalul. Dupa ce au fiert cartofii, lasati-i sa se racoreasca, apoi ii curatati de coaja si ii taiati felii de 8-10 mm grosime.

DSCF0302DSCF0300

Ungeti un vas Jena cu ulei, puneti doua randuri de felii de cartofi, pe margine feliile de sunculita, apoi acoperiti cartofii cu un strat de felii de carnat. Continuati cu un strat de oua fierte tari taiate bucati, acoperiti cu restul de felii de cartofi si cu feliile de cascaval.

DSCF0318DSCF0320

Amestecati intr-un vas laptele, smantana, oul crud ramas, sare, piper, zahar si verdeata tocata, omogenizati compozitia si turnati-o peste cartofi. Acoperiti vasul cu capac sau cu folie de aluminiu si dati-l la cuptor la foc moderat 15 minute. Indepartati folia si mai lasati inca 10-15 minute pana se rumenesc frumos.

DSCF0321DSCF0322

DSCF0329DSCF0343

Pofta buna.

DSCF0358

Anunțuri

8 Responses to “Cartofi frantuzesti Doina”


  1. Noiembrie 4, 2009 la 12:22

    Doina imi plac foarte mult cartofii tai, o bunatate !

  2. 2 Doina
    Noiembrie 4, 2009 la 12:25

    Multumesc mult, Diana.

  3. Noiembrie 4, 2009 la 22:02

    Arata foarte apetisanti !
    Eu nu am inteles de ce se numesc cartofi frantuzesti .

  4. Noiembrie 9, 2009 la 13:06

    Doina am sa-ti daruiesc premiile ce le-am primit la randul meu de la MIMI, cu mult drag te astept sa le ridici.

  5. Noiembrie 11, 2009 la 18:49

    Doina trebuie sa copiezi imaginile cu premiile si le postezi la tine pe blog.

  6. 6 Doina
    Noiembrie 11, 2009 la 19:09

    Ok. Am inteles, apoi le ofer si eu altor bloggerite. Super. 😀

  7. Noiembrie 11, 2009 la 23:36

    Doinita ce pofta mi-ai facut ,e tirziu la ora asta sa-i fac dar sigur la sfirsit-ul saptamani am sa-i fac …..iti multumesc pt reteta.Salutari de bine si felicitari pt blog.


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,016,741 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.205 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Noiembrie 2009
L M M M V S D
« Oct   Dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: