23
Sep
09

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

DSCF8269

Timp de preparare:DSCF8230

1 ora si 15 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

1 pulpa superioara de curcan (aproximativ 1 kg)
2 cepe, 2 morcovi, 1 pastarnac
5-6 cartofi mai mari
5-6 catei de usturoi
1 legatura patrunjel verde
7-8 rosii mici, 2 ardei peperoni
unt cat o nuca, 50 ml ulei
2 lingurite zahar
100 ml lapte
sare, piper, cimbru, paprikaDSCF8231

Mod de preparare:

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma, se adauga legumele intregi, spalate si curatate, o lingurita de zahar si se lasa sa fiarba la foc mic cu capac 45 minute.

Se scoate pulpa pe o farfurie si se condimenteaza cu sare, piper, paprika si cimbru, se asezoneaza cu feliute de usturoi, de peperoni si 2 linguri de ulei.

DSCF8239DSCF8247

Cartofii curatati si taiati bucati se pun la fiert intr-un litru de apa rece cu o ligurita de zahar, 25 minute la foc mic. Se scurge zeama, puneti untul peste ei, laptele clocotit cu putina sare si frecati cu un tel sau cu mixerul. Daca mai e nevoie, adaugati putina zeama in care au fiert cartofii.
Intr-o tigaie antiaderenta puneti uleiul ramas, caliti rosiile taiate bucati si cateva intregi, ardeiul peperoni tocat marunt, felii de usturoi, verdeata tocata si putina zeama in care a fiert carnea.

DSCF8250DSCF8255

Portionati pulpa de curcan si aranjati pe farfurii bucatile de carne, pireul si deasupra adaugati cateva linguri de sos natur, decorati cu feliute de usturoi si patrunjel verde.

DSCF8272DSCF8257

Pofta buna.

DSCF8270

Anunțuri

2 Responses to “Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi”


  1. 1 bobocel
    Septembrie 23, 2009 la 14:57

    arata foarte delicios. am sa incerc si eu 😀

  2. 2 Doina
    Septembrie 24, 2009 la 12:01

    Multumesc. Ma bucur ca iti place.


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,017,644 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.205 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Septembrie 2009
L M M M V S D
« Aug   Oct »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: