21
Sep
09

Ketchup de rosii si ardei rosii

DSCF8212

Timp de preparare:DSCF8128
2 ore si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
5 kg ardei kapia rosii si/sau gogosari
4 kg rosii
3 kg ceapa
10 bucati ardei peperoni rosii
2 plicuri pkant fix iute sau dulce-acrisor
800 g zahar
1 litru ulei
2-3 linguri sare
optional 200 ml otet
cateva frunze de telina
cimbru, piper, foi de dafin

Mod de preparare:
Se spala ardeii grasi si peperoni si se taie bucati mai mari, indepartand bine semintele si se pun la prajit in 0,5 l ulei pana se inmoaie bine. Lasati la foc mic cam 30 minute amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.
Separat puneti la prajit in 0,5 l ulei ceapa curata si taiata bucati mai mari, procedand la fel ca si cu ardeii.
Spalati si taiati rosiile bucati mari si puneti-le la fiert la foc mic tot 30 de minute, fara sa adaugati apa. Fierbeti in rosii frunzele de telina legate, apoi indepartati-le.

DSCF8133DSCF8135

DSCF8136DSCF8138

Lasati sa se racoreasca si mixati ardeii, ceapa si rosiile (vezi video).

Puneti la fiert intr-o oala mai mare ardeii si ceapa, peste care strecurati rosiile mixate. Adaugati zaharul, sare, condimente dupa gust si cele doua plicuri de pikant fix si fierbeti la foc mic amestecand ca sa nu se prinda (puteti pune sub oala o tabla, plita sau fonta mai groasa) inca 30 minute.

DSCF8162DSCF8165

Asezati borcanele spalate si uscate intr-o cratita cu apa si lasati-le sa se incinga la foc mic apoi cu ajutorul unei palnii mai mari umpleti-le cu ketchup. Strangeti bine capacele si puneti-le la sterilizat intr-un pat de perne si paturi, pana a doua zi.

DSCF8167DSCF8182

Este deosebit de aromat si mult mai bun si sanatos decat cel din comert.

DSCF8190


4 Responses to “Ketchup de rosii si ardei rosii”


  1. 1 Paula
    Iulie 19, 2012 la 14:35

    Nu mai trebuie scoase semintele de la rosii pt. ketchup?

    • 2 Doina
      Iulie 19, 2012 la 14:41

      In reteta am scris ca rosiile mixate se strecoara si acolo vor ramane resturile (pielite, seminte).

      • 3 Paula
        Iulie 19, 2012 la 15:00

        Acum am vazut. Am vazut ca nu ati precizat mai pe larg procedeul, si mi-a scapat bucatica aceea de fraza 🙂


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,960,005 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.200 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Septembrie 2009
L M M M V S D
« Aug   Oct »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: