21
Sep
09

Broccoli cu rosii

DSCF8030

Timp de preparare:DSCF8014
35 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
500 g broccoli
3-4 rosii
3 linguri ulei de masline
zeama de la 1/2 lamaie
1 cub/lingurita concentrat ciuperci
optional cateva ciuperci champignon
cateva fire de patrunjel
piper, cimbru, oregano

Mod de preparare:
Se rupe broccoli in buchetele si se pun in apa rece. Intr-o craticioara puneti la fiert buchetelele de broccoli in 1 litru de apa cu concentratul de ciuperci.
Intr-o tigaie antiaderenta caliti 5 minute rosiile taiate felii in uleiul de masline, apoi condimentati cu piper, cimbru si oregano. Cine doreste poate adauga si ciupercile taiate felii, patrunjel tocat.

DSCF8018DSCF8023

Dupa 15-20 minute, cand s-a fiert broccoli, se scoate si se pune pe farfurii, apoi rosiile calite si se serveste ca atare sau ca garnitura langa rasol sau friptura, asezonata cu zeama de lamaie si garnisita cu frunze de patrunjel.

DSCF8024DSCF8032

Pofta buna.

DSCF8038


7 Responses to “Broccoli cu rosii”


  1. 1 samoila tudorel
    Septembrie 21, 2009 la 21:57

    Eu cred ca merg si niste ardei rosii,feliati si caliti putin.

  2. 2 mariana scarlat
    Septembrie 25, 2009 la 08:33

    Interesanta reteta. Cred ca este o garnitura buna pentru friptura.

  3. 3 Doina
    Septembrie 25, 2009 la 13:17

    Multumesc mult. 🙂

  4. 4 Baragladinu'
    Septembrie 25, 2009 la 16:54

    Se vede treaba ca doamna care a oferit aceasta reteta nu prea stie cum sa asorteze mancarurile cu condimente – nu se foloseste niciodata cimbru + oregano.
    Motivul?
    Oregano este o varianta a maghiranului.
    Atat cimbrul cat si maghiranul (oregano in cazul nostru) fiind amandoua condimente foarte puternice,nu se folosesc in acelasi timp.

  5. 5 Doina
    Septembrie 26, 2009 la 12:00

    Se vede ca domnul care a postat acest comentariu locuieste intr-o zona in care nu se folosesc impreuna cimbru si oregano. In multe regiuni din tara si strainatate se folosesc impreuna.
    Uite o reteta de mamaliga cu cimbru si oregano: http://ro.petitchef.com/retete/felii-de-mamaliga-cu-oregano-si-cimbru-la-gratar-fid-348149

    sau de Cotlet de porc la gratar cu usturoi, cimbru si oregano (specific italienesc): http://www.condimenteweb.ro/index.php?module=retete&categorie=porc&rid=123

    In bucataria Statelor Unite: un amestec tipic de condimente include, pe langa multa sare si cimbru de cultura, ardei iute, piper alb, oregano, usturoi si praf de ceapa. http://gastronomie.ele.ro/Cimbru_vindecator_si_afrodisiac_–a672.html

    Uite ce sfaturi pentru gatit primim pe bucataras.ro despre oregano:

    Sfaturi pentru gatit:
    se asociaza bine cu rozmarinul si cimbrul.
    – oregano uscat este un condiment aromatic. El trebuie pus la sfirsitul procesului de gatit pentru a-si degaja din plin aroma.
    pentru pizza, este ideal sa folosim un amestec de oregano, piper, cimbru sare sau chilli. Ele trebuie pastrate intr-un recipient etans.
    http://www.bucataras.ro/articole/1480/oregano.html

    Si o reteta romaneasca: pui la cuptor si garnitura de sos alb
    http://www.sectiuni.mytempt.com/cp/38/2289/Pui-la-cuptor-si-garnitura-de-sos-alb.html

    Se pare ca nu doar doamna care a oferit aceasta reteta foloseste cimbru si oregano in acelasi timp. Mai sunt si altii. Chiar si condimentele care se gasesc in comert (mix-uri de condimente pentru fripturi) contin cimbru si oregano. Trebuie doar sa stii cat si cand sa pui condimentele in mancare. Sa gatesti cu bun simt si pasiune.

  6. 6 marianablank58
    Septembrie 27, 2009 la 23:26

    Reteta este o delicatesa pe care am mincat-o cu ochii.

    Oregano (IPA: əˈregənoʊ, British English: ɒrɪˈgɑ:nəʊ) or (Origanum vulgare) is a species of Origanum, of the mint family,

    (Oregano este o varianta a maghiranului.????) nu pricep ce legatura are oregano cu ghimbirul.
    ghimbirul este cu adevarat un gust dominant si nu oricine il suporta in mincare. dar oregano este delicat. Ba chiar mai delicat decit cimbrul.

    Reteta este atit de apetisanta incit comentariul mi-a facut rau. Si printre altele sint si eu bucatareasa.
    Am cumparat nu de mult un ghivecel cu oregano ca sa rup cind poftesc din el proaspat.
    Amesteca frate ce condimente poftesti!!!dupa gust.
    In bucatarie esti propriul stapin.
    Doamna ne=a oferit o reteta delicioasa si placuta ca aspect .

  7. 7 Doina
    Septembrie 28, 2009 la 10:54

    Multumesc, Mariana.


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,964,019 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.201 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Septembrie 2009
L M M M V S D
« Aug   Oct »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: