31
Aug
09

Limba rasol cu sos de usturoi

O noua mancare de limba rasol, de data aceasta cu sos rapid de usturoi.

DSCF7259

Timp de preparare:DSCF6827
2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
1-1,2 kg limba de porc (3-5 bucati)
1 morcov
1 ceapa
1 pastarnac/patrunjel
1 cub/lingurita concentrat legume/vita
sare, piper, 1 lingurita zahar

pentru sosul de usturoi:
7-8 catei de usturoi
1 galbenus
1 lingurita mustarDSCF7248
1 lingura otet sau zeama de lamaie
1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
miezul de la 1 felie de paine alba inmuiat in apa si stors
6 linguri ulei
optional 1 pahar de iaurt sau smantana slaba
sare, piper

Mod de preparare:
Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.DSCF6837
Cand e aproape moale se pun legumele intregi, condimentele, zaharul si concentratul. Se mai lasa sa fiarba 30-40 minute la foc mic. Cand carnea e foarte moale, se scoate din zeama pe o farfurie, se curata de piele si se taie felii.

Preparati sosul de usturoi astfel: puneti intr-o cana de blender usturoiul curatat si taiat bucati, galbenusul, mustarul si celelalte ingrediente, condimentati si mixati 15-20 secunde. Cine doreste poate amesteca sosul cu smantana sau iaurt.

DSCF7240DSCF7242

Asezati feliile de rasol pe marginea platoului, sosul in mijloc si garnisiti cu felii de legume fierte, frunze de verdeata, rosii de decor, etc.

DSCF7255DSCF7269

Pofta buna.

DSCF7263


0 Responses to “Limba rasol cu sos de usturoi”



  1. Lasă un comentariu

Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,935,454 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

August 2009
L M M M V S D
« Iul   Sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: