31
Aug
09

Ciorba de potroace

Daca e nunta, musai trebuie sa fie si o ciorba de potroace. Acra si cu ardei iuti. 🙂

DSCF7356

Timp de preparare:DSCF7284
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
1 kg carne de curcan, gasca, rata sau pui (gaturi, capatani, aripi, spate, etc.)
200 g varza dulce
2 cepe
2-3 cartofi
1 morcov
1 pastarnac
1/2 dovlecel
1 ardei gras rosu
3-4 rosii
cateva fire de patrunjelDSCF7304
1 legatura leustean
50 k ketchup rosii si ardei rosii
30 ml ulei
1,5 litri bors (sau 1 plic concentrat bors magic)
2 cuburi/lingurite concentrat pui/ciuperci
2 lingurite zahar
sare, piper
1 galbenus de ou si smantana pentru dres
otet sau zeama de varza pentru acrit (dupa preferinta)

Mod de preparare:
Se spala bine carnea, se tine putin in apa rece si se pune la fiert in 1,5 litri apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma si lasati la fiert pana fierb si legumele.
Se curata si se toaca cubulete mici morcovul, pastarnacul, ardeiul, dovlecelul. Cartofii se taie bucati mai mari, rosiile decojite felii, varza dulce si ceapa se toaca marunt.

DSCF7308DSCF7289

DSCF7294Intr-o oala mai mare caliti in ulei morcovul cu pastarnacul, adaugati ardeiul rosu si ceapa, continuati cu varza si dovlecelul iar la urma cartofii si rosiile. Dupa cateva minute puneti concentratul, putin patrunjel si leustean tocat, zahar, ketchup si 1 litru de apa.
Lasati sa fiarba la foc mic cu capac 30 minute. Turnati peste ciorba carnea cu zeama in care a fiert.
Puneti intr-o alta cratita borsul la clocotit si adaugati-l peste ciorba. Lasati sa mai fiarba inca 30 minute la foc mic, dregeti gustul de sare, piper.

DSCF7296DSCF7300

In supiera amestecati galbenusul cu 2-3 linguri de smantana, adaugati ciorba fierbinte, amestecand usor ca sa nu se taie galbenusul, garnisiti cu frunze de leustean.

DSCF7334DSCF7336

Cine doreste mai poate acri cu otet sau poate completa ciorba cu 1 litru de zeama de varza acra clocotita.
Pofta buna.

DSCF7337

Anunțuri

0 Responses to “Ciorba de potroace”



  1. Lasă un comentariu

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,994,876 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.203 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

August 2009
L M M M V S D
« Iul   Sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: