25
Aug
09

Sarmalute in varza dulce cu coasta de porc (scarita)

Timp de preparare:
2 ore si 15 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
500 g carne tocata amestec vita si porc
500 g scarita
1 varza dulce de aproximativ 2 kg
100 g orez
2 cepe, 1-2 morcovi, 2-3 rosii
100 g ketchup rosii si ardei rosii
1 ardei gras rosu
2 cuburi/lingurite concentrat costita afumata/ciuperci
20 ml ulei
1 legatura marar si parunjel, 2-3 foi de dafin
sare, piper, paprika, cimbru

Mod de preparare:
Curatati, tocati si caliti in ulei cepele cu morcovul ras, adaugati ketchup, concentratul si orezul si lasati pana scade zeama. Amestecati cu carnea tocata, dregeti gustul de sare, piper, cimbru, paprika.

Scobiti mai adanc cotorul verzei si puneti-o intr-o oala cu apa fiarta cu putina sare, la foc mic, cu partea scobita in jos. Dupa 2-3 minute intoarceti-o, mai lasati sa stea 2-3 minute, intoarceti-o din nou si incepeti sa desprindeti cu furculita de la baza frunzelor una cate una foile.

Incepeti sa infasurati sarmalutele si asezati-le radial intr-un ceaun sau tuci. (vezi video)

Dupa ce ati terminat primul rand, puneti deasupra bucatile de scarita si varza tocata, inca un rand de sarmale, fasii de ardei gras rosu si acoperiti cu felii de rosii si varza tocata. Puneti apa cat sa le acopere, foile de dafin, putin cimbru si dati la cuptor la foc mic aproximativ 90 minute avand grija sa completati din cand in cand zeama.

Cand se rumenesc frumos sunt gata.
Serviti-le cu smantana, daca doriti si garnisiti-le cu fasiile de ardei rosu, verdeata si feliute de ardei iute (dupa preferinta).

Pofta buna.

Anunțuri

3 Responses to “Sarmalute in varza dulce cu coasta de porc (scarita)”


  1. Decembrie 4, 2010 la 14:59

    Hallo Doina si bine te-am gasit!
    Sarmalutele tale arata foarte apetisant!
    Tocmai cauitam pe net, metodele de preparare al sarmalelor.
    Dearece uneori gasesc retete care le cunosc si sint ceva mai diferite de ceea ce stiu eu.
    Si in acest caz, as pregati sarmslutele „ceva mai altfel” sa zic asa.

    Doina o intrebare, ce inseamna „scarita”?
    Am incercat cu Google, dar dion pacate am primit total alte raspunsuri, in nici un caz ceva de papa,

    Multumesc mult si un WE. placut, iti doresc tie si Familiei tale!

    Cu prietenie
    Laura S.

    • 2 Doina
      Decembrie 6, 2010 la 15:48

      Draga Laura, scarita este coasta de porc cruda, curatata de sorici si grasime. Ramane doar osul cu zgarciuri si carnita. E cea mai buna parte din coasta de porc. Chiar asa se cere la macelarie. 🙂 Scarita.

    • 3 chelaru_p
      Noiembrie 16, 2012 la 15:50

      Scarita inseamna costitele de la porc cu putina carne , pe ele, si afumate. Gasiti la orice raion de mezeluri si carnuri afumate.


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,070,552 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.208 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

August 2009
L M M M V S D
« Iul   Sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: