25
Aug
09

Bulion fara conservant

Trebuie sa ne gandim si la iarna, cand nu mai gasim produse proaspete.  Am pus bulion (fara conservant).

DSCF6887

Timp de preparare:DSCF6875
5 ore si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
20 kg rosii bine coapte
500 g zahar
100 g sare
cateva frunze de telina
optional 1 plic pikant fix dulce sau iute

Mod de preparare:
Spalati sticlele si puneti-le la scurs cu gura in jos.
Rosiile bine spalate se taie bucati mari, se inlatura cotoarele si partile vatamate si se dau prin masina de rosii. Ce ramane se mai da o data prin masina.DSCF6876
Puneti bulionul la fiert, amestecand cand clocoteste, cu o lingura de lemn. Adaugati zahar si sare dupa gust (cine doreste un gust deosebit poate adauga si pikant fix) si fierbeti in bulion un manunchi de frunze de telina pentru aroma, apoi le indepartati. Fierbeti la foc mic cam 1 ora sau mai mult, daca vreti sa fie mai gros.

Puneti sticlele intr-o cratita sau tava mai adanca, turnati apa si puneti-o pe aragaz, la foc mic. Cand se infierbanta sticlele, turnati in ele bulionul clocotit, cu palnia si polonicul. Umpleti cat mai bine sticlele, apoi puneti capacele si strangeti-le foarte bine luand fiecare sticla cu un prosop de bucatarie mai gros.

DSCF6878DSCF6880

DSCF6882Duceti sticlele cu tot cu tava in care stau in locul unde le puneti la sterilizat. Scoateti-le din tava si asezati-le bine acoperite, unde le lasati pana a doua zi. Procedati la fel cu toate sticlele, pana se termina, avand grija sa astupati de fiecare data ca sa nu se raceasca.

Dupa ce se racesc, puneti-le in camara. Eu folosesc sticle de diferite capacitati, de 200, 330 si 500 ml. Am pus si cateva sticle de 1 litru, pentru ca uneori este nevoie de mai mult bulion, pentru supa de rosii sau sos de rosii. Bulionul tine si 2-3 ani fara nicio problema.

DSCF6886DSCF7020

Este mai sanatos si mai gustos fara conservant.

DSCF7026

Anunțuri

4 Responses to “Bulion fara conservant”


  1. 1 Alice Zimmerman
    Iulie 11, 2011 la 22:41

    si daca pun deasupra putin ulei?

  2. 2 lorena
    Iulie 24, 2011 la 15:47

    buna doina..am sa incerc si eu aceasta reteta..pare foarte reusita si arata super!

  3. 3 eva
    Iulie 30, 2011 la 15:57

    as dori sa usurez munca celor care folosesc masina de tocat rosii.Taiati rosiile ca de obicei si dupa fierbeti rosiile si numai dupa aceea sa le tocati .Va merge mult mai usor tocatul iar cojile ies uscate nu trebuie sa le mai tocati inca o data.Si eu am aflat de la bunicutele din sat si au avut dreptate.


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,084,495 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.206 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

August 2009
L M M M V S D
« Iul   Sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: