16
Aug
09

Tarta cu fructe rapida (2)

Daca aveti musafiri neanuntati, le puteti pregati in numai 5 minute un desert minunat. Trebuie doar sa aveti in casa piscoturi, crema, lapte si fructe.

DSCF6818

Ingrediente:DSCF6800

12 piscoturi
1 plic crema de vanilie sau de cremsnit (cine vrea poate pune si frisca), 2 plicuri zahar vanilat
500 ml lapte
50 ml compot (suc de fructe, apa cu zahar)
peltea de gutui (sau alta dulceata, pentru decor)
fructe (kiwi, portocale, mandarine,  banane, grepfruit, prune, struguri, mere, pere, nectarine, piersici) – depinde de sezon si 1 lamaie

Mod de preparare:
Se inmoaie piscoturile rand pe rand in compot si se aseaza in tava. Se toarna praful de crema si zaharul vanilat in castronul cu lapte si se amesteca aproximativ 3 minute.  Se intinde crema peste piscoturi, cat mai uniform, cu o spatula uda.

Fructele mai mari se taie felii. Daca folositi mere, pere, nectarine, piersici – in general fructe care  oxideaza- stropiti-le cu zeama de lamaie si pudrati-le cu zahar vanilat. Isi vor pastra culoarea naturala si vor fi foarte aromate. Se orneaza cu fructe si cu peltea de gutui (dulceata).

DSCF6803DSCF6804

Timp de preparare:  5 minute.  Va descurcati de minune. Va veti convinge urmarind filmuletul urmator.

Puteti sa o dati la rece (daca mai asteapta musafirii🙂 ).

DSCF6817


8 Responses to “Tarta cu fructe rapida (2)”


  1. 1 samoila tudorel
    August 20, 2009 la 05:13

    foarte rapid,foarte usor pentru invitatii neasteptati!mai trebuie lucrat,totutsi,la aspectul estetic,eu fiind o persoana la care totul trebuie sa arate ok,bravo,s.a.m.d.una peste alta:este foarte bine.nu am inteles totusi:imi trebuie frisca, amidon sau ingredientele din cutia de cremsnit,sau care sunt mai indicate,ce folositi dumneavoastra?ROG:RASPUNS!AH!BUNA DIMINEATA!

  2. 2 Doina
    August 20, 2009 la 14:30

    Si la mine conteaza foarte mult aspectul estetic. De obicei nu ma grabesc cand gatesc. Am vrut doar sa arat ca se poate face foarte repede. M-am grabit, dar tu poti lucra cat vrei la aspectul estetic, ca sa fie totul OK.🙂
    Nu iti trebuie frisca sau amidon. Am folosit doar ce era in cutia de cremsnit. Am spus in filmulet ca, daca cineva doreste, poate folosi si frisca.

  3. 3 flori de piatra
    Octombrie 22, 2009 la 10:35

    Arata perfect , dupa parerea mea.

  4. 4 Doina
    Octombrie 22, 2009 la 11:38

    Multumesc, Flori.

  5. 5 lenuta
    Martie 30, 2012 la 19:59

    frumoasa dar alte retete de unde le gasesc,

  6. 6 Ioana
    Iulie 6, 2012 la 15:03

    Oare pot folosi duldeata de capsuni in loc de dulceata de gutui?

  7. Iulie 9, 2012 la 22:12

    Buna seara Doina!Arata super cred ca si gustul e pe masura!


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,934,661 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3,199 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

August 2009
L M M M V S D
« Iul   Sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: