11
Aug
09

Ciorba de burta a la Doina

In sfarsit am facut o ciorba de burta. Mi-am pus de mult in plan sa fac, dar mereu uitam sa cumpar burta. Ultima data am scris pe lista si am cumparat. A iesit o ciorba delicioasa.

DSCF6559

Timp de preparare:DSCF6510
2 ore si 15 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
1,2-1,5 kg burta de vita
2 morcovi, 1 ceapa mai mare
1 pastarnac, 1 ardei gras
50 g telina, cateva frunze de telina cu codite
1 legatura leustean
2 litri bors
4-5 lingurite bicarbonat, 50 ml otet
2 cuburi/lingurite concentrat vita
1 galbenus, 2-3 linguri smantana
sare, piper, zahar dupa gust

Mod de preparare:
Se presara burta cu bicarbonat, se freaca putin cu mana si se toarna peste ea otetul. Se va forma o spuma abundenta care o albeste, o curata si scoate mirosul. Se spala bine si se pune la fiert in 5 litri de apa rece cu putina sare, aproximativ 1 ora la foc mic.
Intre timp se curata legumele si se pun la fiert intregi peste burta impreuna cu frunzele de telina taiate bucati.

DSCF6511DSCF6514

Dupa inca 30 minute stingeti focul si lasati sa se racoreasca. Strecurati zeama si apoi tocati marunt legumele, iar burta o taiati fideluta foarte subtire. (vezi video)

DSCF6520DSCF6523

Adaugati legumele si burta peste zeama strecurata si puneti din nou la fiert la foc mic inca 30 minute.
Separat puneti la fiert borsul sa dea 2-3 clocote si adaugati-l peste ciorba impreuna cu concentratul.

DSCF6525DSCF6527

Dregeti gustul de sare, piper, eventual si putin zahar (cine doreste), leustean tocat.
In supiera amestecati smantana cu galbenusul, putin otet, pana se omogenizeaza bine, apoi puneti ciorba.

DSCF6538DSCF6556

Garnisiti cu frunzulite de leustean. Cine doreste o mai poate acri la masa cu otet, mai poate adauga smantana si ardei iute.


DSCF6561 Pofta buna.

Anunțuri

9 Responses to “Ciorba de burta a la Doina”


  1. August 11, 2009 la 12:40

    iti propun un schimb de linkuri sau banner daca doresti :

    link : http://reteta-culinara.blogspot.com/

    daca esti de acord adauga-ma si da-mi un mesaj cu linkul tau

    Cu stima,
    Stefan

  2. 2 Doina
    August 11, 2009 la 13:22

    Da. Am rezolvat. Am pus linkul pe blogroll, am pus si bannerul. 🙂

  3. August 11, 2009 la 19:24

    Buna ciorba asta, nu am mai facut-o de mult si ma gandesc serios la ea pentru sfarsitul de saptamana, sotul meu sigur v-a fi fericit.

  4. 4 Doina
    August 11, 2009 la 19:37

    Nici eu nu am facut-o de mult si este una dintre preferatele noastre.
    Multumesc. Am pus si eu blogul tau in blogroll. Imi place. 🙂
    Cu drag, Doina.

  5. 5 abba
    August 17, 2009 la 13:51

    Buna, Doina!
    M-am repezit la ciorba de burta pentru ca la noi in familie mancarea asta are ceva sacru! Si acru, desigur..Noi o facem fara bors, fierbem burta cu un os de vita , legumele le scoatem si nu le mai repunem dupa ce au fiert, astfel incat prin zeama nu plutesc decat bucatele de burta. La sfarsit, facem un mujdei de usturoi pe care il turnam in ciorba, batem 2 galbenusuri de ou cu un borcanel de smantana, (d-aia buna, nu danone, ca e numai amidon), subtiem cu 5-6 linguri de otet si , dupa ce am stins focul, turnam compozitia asta in ciorba. Obligatoriu cimbru si tarhon!
    Sa incerci si asa, sa vezi daca va place! Eu zic ca e dementiala!
    Te pup!

  6. 6 Doina
    August 26, 2009 la 11:42

    Scuze, abba, de intarziere. Multumesc mult pentru aprecieri. Vo incerca si reteta ta. Cred ca va fi foarte buna.

  7. 7 adrian
    Noiembrie 18, 2009 la 14:00

    eu pun si cca. 300 gr de rasol de vitel …e nebunie mare….

  8. 9 cristina
    Martie 18, 2011 la 19:14

    Vreau sa incerc o reteta noua.Oare e mai buna ca asta pe care am gasit-o?
    ce parere aveti
    http://reteterestaurante.blogspot.com/2011/03/ciorba-de-burta.html


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,084,526 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.206 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

August 2009
L M M M V S D
« Iul   Sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: