30
Iul
09

Friptura din piept de pui si pulpe cu spanac – rulou

Dupa ce am facut rulouri din piept de pui cu cartofi si cu dovlecei, acum am inventat o noua reteta: rulouri din piept de pui cu spanac. Un deliciu.

DSCF6256

Timp de preparare:DSCF6227
1 ora si 50 minute

Ingrediente:
1 pui (1,2-1,5 kg)
300 g spanac
200 g sunca/costita afumata
100 g ciuperci, 1 morcov
4-5 catei de usturoi
2-3 castraveti cornichon
1 ardei gras rosu, 1 ardei peperoni nu prea iute
100 g rosii mici sau 2 rosii mari
100 ml bulion, 2-3 linguri de otet
4 linguri ulei de masline
cateva fire de cimbru si patrunjel verde
sare, piper, paprika
1 lingurita sau un cub concentrat de ciuperci

Mod de preparare:
Se dezoseaza si se curata de piele pieptul de pui, iar de la pulpe se scoate osul superior, lasand ciocanelele intregi. Se desfasora pieptul taindu-l dinspre mijloc spre margini si bate pe un fund de lemn ud dandu-i o forma dreptunghiulara. Se condimenteaza pieptul si pulpele cu sare, piper, paprika.


Separat caliti in ulei de masline frunzele de spanac spalate si ciupercile taiate felii subtiri. Condimentati.
Intindeti pe masa o bucata de folie mai mare decat pieptul de pui si ungeti-o cu ulei de masline. Intindeti pe ea pieptul peste care puneti spanacul tocat si cateva ciuperci. Pe jumatate asezati felii subtiri de costita/sunca si un rand de baghete din jumatate de ardei rosu. Rulati incepand cu partea unde se afla ardeiul si costita si infasurati bine ruloul in folie, indoind bine la capete.

DSCF6228DSCF6230

Umpleti si pulpele cu spanac tocat si bucatele de ardei rosu, apoi legati-le cu ata de bucatarie.
Intr-o tava mai inalta asezati ruloul si pulpele, felii de castraveti, rosiile intregi sau feliate, fire de cimbru si patrunjel, baghete de morcov, ciupercile ramase, bucati de ardei gras, felii de peperoni si cateii de usturoi necuratati, striviti cu latul cutitului. Adaugati 300-400 ml apa, bulionul, concentratul de ciuperci si otetul.

DSCF6233DSCF6242

Dati tava la cuptor, la foc mediu, 60 minute. Apoi intoarceti ruloul si pulpele pe partea cealalta si mai lasati 25-30 minute pana se rumenesc frumos avand grija sa nu scada prea mult sosul din tava.

DSCF6244DSCF6245

Dupa ce se scot din tava pulpele si ruloul, se indeparteaza ata de la pulpe, se taie ruloul in 2-3 bucati mai mari, se indeparteaza folia si se aseaza pe un platou.

DSCF6248DSCF6249

Ruloul se poate taia, dupa preferinta, felii mai subtiri. Adaugati garnitura, garnisiti cu frunze de patrunjel si salata verde. Sosul ramas in tava puneti-l intr-o sosiera.

DSCF6252DSCF6253

Pofta buna.

DSCF6263

Anunțuri

1 Response to “Friptura din piept de pui si pulpe cu spanac – rulou”


  1. 1 teatimeandsmokes
    Iulie 31, 2009 la 20:52

    si cu asta Doamna Doina ajunge la mine in blogroll :)) minunate retete! pe asta o voi face maine..pt ca arata mult prea bine!


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,084,526 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.206 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iulie 2009
L M M M V S D
« Iun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: