21
Iul
09

Piftie de porc portionata

DSCF3380

Timp de preparare:DSCF3336
4 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru aproximativ 10-15 portii:
2 kg carne de porc pentru piftie: 1-2 urechi, 4 picioare, 1 ciolan proaspat, carne de la cap
1 ceapa
2 morcovi
1 castravete acru, 1/2 gogosar acru (pentru decor)
hrean ras
1 capatana usturoi
cateva fire patrunjel verde
sare, piper (optional 1 cub de costita afumata)

Mod de preparare:
Se curata bine si se spala carnea. Daca are urme de par, o mai parliti la aragaz si radeti cu cutitul.
Puneti toata carnea intr-o cratita mai mare impreuna cu morcovii, ceapa si apa cat sa o acopere cu 2-3 degete. Fierbeti acoperit la foc mic, luati spuma, puneti 2 lingurite de sare si lasati sa fiarba pana se desprinde carnea de pe oase, vreo 2-3 ore.
Intre timp pregatiti mai multe castronele si cesti (eventual si 2-3 farfurii mai mari). Asezati pe fundul lor decorul din felii de morcov fiert luat din oala, castravete si gogosar feliat, frunze de patrunjel verde.

DSCF3338DSCF3343

Dupa ce a fiert carnea, strecurati zeama intr-un vas iar carnea o puneti pe un platou mai mare sa se racoreasca.
Curatati si pisati bine usturoiul si amestecati-l cu 100 ml zeama de la piftie, sa stea putin. Strecurati apoi zeama de la usturoi peste zeama din vas.
Scoateti toate oasele si portionati carnea, asezand-o usor peste decor in castronele si cesti. In zeama puneti, daca mai trebuie, sare, piper, eventual 1 cub de costita afumata si amestecati bine. Turnati foarte usor zeama peste carne, cat sa o acopere putin. Dati totul la frigider. In maxim o ora este gata.

DSCF3346DSCF3347

Cand o serviti la masa, desprindeti-o usor cu un cutit pe margine pana se deslipeste de recipient si intoarceti-o pe platou sau pe farfurii pentru fiecare. Decorati cu hrean, frunze de patrunjel, salata verde.
Pofta buna.

DSCF3382DSCF3377

Anunțuri

0 Responses to “Piftie de porc portionata”



  1. Lasă un comentariu

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,018,776 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.205 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iulie 2009
L M M M V S D
« Iun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: