19
Iul
09

Galuste „infailibile” pentru supa

De cate ori aveam musafiri si voiam sa ii uimesc cu galustele mele, imi ieseau „ghiulele”, de frica sa nu mi se farame. Prin cartile de bucate sunt tot felul de idei: sa faci aluatul mai moale, sa le pui imediat in supa, sa incerci cu cate una si daca se farama, mai pui gris.  La un ou, nu mai mult de o lingura de gris,  albusul batut spuma,  bunica-mea punea 2 linguri de untura de porc . Ieseau galuste gretoase de porc. 😦 Niciodata nu-mi ieseau ca lumea. 😦
Pana intr-o zi ❗ . Am uitat compozitia de galuste, m-am luat cu alte treburi si cand am vazut ca s-a cam intarit am vrut s-o arunc, sa fac altele. Dar mi-am zis sa incerc totusi … Fenomenal!!! Nici vorba sa se mai farame, sa-mi iasa ghiulele sau sa nu creasca. De atunci mi-am mai cizelat reteta si v-o dau si voua.

Galuste infailibile pentru supa

DSCF3410

Ingrediente:DSCF2911
Pentru aprox. 12 bucati:
1 ou,
1 varf de cutit bicarbonat de sodiu alimentar,
cateva picaturi otet sau zeama de lamaie,
1 lingura ulei,
4-5 linguri de gris,
condimente (sare, piper, vegeta)

Mod de preparare:
Intr-un castronel amestecati oul cu bicarbonatul stins cu otet sau lamaie, 1 lingura de ulei si grisul. Turtiti compozitia si lasati-o (uitati-o ) vreo 45-60 minute, cat preparati supa.

DSCF2912DSCF2914

Intr-o cana sa aveti la indemana putina supa amestecata cu apa rece. Asezati oala cu supa pe foc foarte, foarte mic si cu o lingurita puneti in supa galustele.
Stati langa ele si daca incepe supa sa clocoteasca adaugati putina zeama din cana sau trageti oala de pe foc.
Dupa ce incep sa se umfle, intoarceti-le pe cealalta parte. Acoperiti oala, lasati-o la foc foarte, foarte mic si din cand in cand mai adaugati din zeama din cana.

DSCF2913DSCF2922

Cand s-au fiert, lasati sa mai stea oala acoperita, pentru ca se vor mai umfla putin.
Inainte de a servi supa la masa, infierbantati-o bine, mutati-o in supiera si adaugati verdeata tocata.

DSCF3407Pofta buna.


4 Responses to “Galuste „infailibile” pentru supa”


  1. Iulie 20, 2009 la 13:42

    Hallo,

    Multumesc mult de Varianta asta. O sä o incerc.
    Mi sa mai intimplat si mie citeodatä sä fie tari::

    Salutäri

  2. 2 URATZIKA
    August 5, 2010 la 13:39

    SUNT CHIAR INFAILIBILE
    DE CATE ORI SI ORIUNDE LE-AM PREPARAT AU REUSIT MINUNAT
    LE-AM RECOMANDAT TUTUROR CELOR CARE AU PROBLEME CU ACEST PREPARAT ASA DE HRANITOR SI COMPLET
    MULTUMESC!

  3. Februarie 24, 2011 la 20:13

    Si eu am o reteta infailibila si nu seamana cu a ta.
    Cand o sa fac poze la supa(cine stie cand) scriu si reteta.
    Te [u[ic!


Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,964,019 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.201 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iulie 2009
L M M M V S D
« Iun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: