18
Iul
09

Spanac cu rasol de pui

DSCF5818Asa cum va spuneam, spanacul creste in gradina ca o buruiana. Iarasi a crescut. Trebuie sa mai fac un fel de mancare. Cred ca am gasit: Spanac cu rasol de pui. Este delicios.

Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 kg spanac
700-800 g carne de pui (piept, ciocanele, pulpe, aripi)
4 linguri faina
300 ml lapte
1 cub concentrat de pui
5 catei de usturoiDSCF5474
1 ceapa
1 cartof
1 ardei gras
1 morcov
1 patrunjel
50 g telina
20 g dovlecel
1-2 lingurite zahar
5-6 linguri ulei
sare, piper

Mod de preparare:DSCF5560
Se spala si se transeaza puiul in bucati, se curata legumele si se spala. In 3 litri de apa rece cu putina sare si o lingurita de zahar puneti la fiert la foc mic carnea de pui. Cand clocoteste luati spuma, adaugati morcovul, patrunjelul, dovlecelul, telina si ceapa iar dupa 15 minute adaugati cartoful curatat si mai lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 15-20 minute.

Spanacul se alege, se spala foarte bine in mai multe ape si se pune la fiert ibtr-un litru de apa cu putina sare. Se lasa la fiert cam 10 minute, la foc mic, se strecoara si se toaca marunt. Cine vrea il poate mixa.
Intr-o craticioara puneti la fiert lapteleDSCF4963 cu concentratul si zahar. In alta cratita puneti uleiul, faina, amestecati bine cu telul para si puneti-o pe foc. Dupa 15 secunde turnati laptele clocotit si aproximativ 400 ml zeama clocotita in care a fiert carnea, amestecand cu telul. Daca se ingroasa prea tare de la inceput, mai puneti putin lapte rece sau supa si lasati sa fiarba vreo 4-5 minute amestecand cu telul. Adaugati apoi spanacul tocat, usturoiul bine zdrobit si dregeti gustul de sare, piper.

Puneti pe farfurii spanacul, bucati de carne de pui, decorati cu frunze de patrunjel sau fasiute de ardei rosu. Cu ce ramane de la fiert carnea faceti o supa cu taitei sau cu galuste.

DSCF5564DSCF5595

Pofta buna.

DSCF5591

Anunțuri

0 Responses to “Spanac cu rasol de pui”



  1. Lasă un comentariu

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,994,876 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.203 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iulie 2009
L M M M V S D
« Iun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: