18
Iul
09

Ciulama cu rasol de pui

DSCF5624

Timp de preparare:DSCF5558
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
700-800 g carne de pui (piept, ciocanele, pulpe, aripi)
4 linguri faina
1 cub concentrat de pui
1 ceapa, 1 cartof
1 ardei gras
1 morcov, 1 patrunjel
50 g telina, 20 g dovlecel
1-2 lingurite zahar
5-6 linguri ulei, cateva fire de patrunjel
sare, piper, unt cat o nuca (optional)

Mod de preparare:
Se spala si se transeaza puiul in bucati, se curata legumele si se spala. In 3 litri de apa rece cu putina sare si o lingurita de zahar puneti la fiert la foc mic carnea de pui. Cand clocoteste luati spuma, adaugati morcovul, patrunjelul, dovlecelul, telina si ceapa iar dupa 15 minute adaugati cartoful curatat si mai lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 15-20 minute.

DSCF5603DSCF5605

Separat puneti restul de ulei intr-o craticioara, adaugati faina, amestecati cu un tel para mai micut si puneti la foc mic. Nu lasati sa se prajeasca faina, adaugati imediat zeama fierbinte (aproximativ 500 ml) in care a fiert carnea, untul (optional), amestecand energic cu telul. Se va ingrosa imediat. Condimentati, lasati 2-3 clocote, amestecand continuu.

DSCF5608DSCF5611

Asezati pe farfurii carnea rasol, ciulama si garnisiti cu frunze de patrunjel si felii de morcov fiert. Cu zeama ramasa puteti face o supa gustoasa.

DSCF5613DSCF5619

Pofta buna.

DSCF5628

Anunțuri

2 Responses to “Ciulama cu rasol de pui”


  1. Iulie 19, 2009 la 01:16

    Hallo,

    am descoperit Blogul acesta prin Laura din Austria si trebuie neapärat sä las un Compliment.
    Aicia se practicä Bucätärie cu Garantie mare de Gustos. Compliment

    Salutäri

  2. 2 Doina
    Iulie 19, 2009 la 20:22

    Multumesc pentru aprecieri, Jacob. Ii multumesc si Laurei pentru ca ti-a aratat blogul. Si Laura este o gospodina minunata. Am pus blogul ei la blogroll.
    Aprecierile tale mi-au dat o idee: sa prezint si tablourile mele. Pasiunea mea este pictura.


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,044,189 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.206 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iulie 2009
L M M M V S D
« Iun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: