16
Iul
09

Ciolan rasol cu friganele

DSCF5063

Timp de preparare:DSCF4940
120 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
1 ciolan crud de aproximativ 1 kg
1 ceapa
1 morcov
1 pastarnac
100 g telina
300 g ciuperci pleurotus si/sau champignon
1 dovlecel de aproximativ 300 g
1/2 ardei gras rosu
2 oua
6-8 linguri de faina
1 lingura pesmet (optional)
sare, piper, 1 lingurita concentrat de ciuperci
curry, paprika
200 ml ulei pentru prajit
4-5 catei de usturoi
cateva masline
frunze de salata verde, cateva fire de marar, patrunjel

Mod de preparare:
Se pune jambonul bine spalat si curatat sa fiarba in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma, se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul si telina si se mai lasa la fiert mic, cu capac, 80-90 minute (in oala de fiert sub presiune 30-40 minute).

DSCF5034DSCF5035

Intre timp preparati friganelele de ciuperci cu dovlecel:
Se spala bine si se toaca marunt ciupercile, dovlecelul si ardeiul gras (pastrati cateva feliute pentru decor). Puneti-le intr-un castron, adaugati ouale, verdeata tocata, condimentele si amestecati cu 6 linguri faina (si lingura de pesmet).

DSCF4949DSCF4991

Intr-o tigaie antiaderenta incingeti uleiul, puneti cu o lingura friganelele si aplatizati-le foarte putin. Cand se prajesc pe o parte (dupa 4-5 minute) se intorc si se mai lasa 3-4 minute. Se scot pe hartie absorbanta. Daca intre timp amestecul devine prea zemos, mai adaugati 1-2 linguri de faina. Procedati astfel pana se termina compozitia (aproximativ 20-25 de friganele).

DSCF4994DSCF5039

Cand carnea este foarte moale se scoate ciolanul pe o tava, se condimenteaza cu curry, paprika, se portioneaza si se aranjeaza pe farfurii cu friganele, condimentati si decorati cu frunze de salata, bucatele de ardei gras, masline si feliute de usturoi.
Cu zeama ramasa de la ciolan puteti prepara o ciorba delicioasa.
Pofta buna.

DSCF5064

Anunțuri

0 Responses to “Ciolan rasol cu friganele”



  1. Lasă un comentariu

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,070,552 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.208 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iulie 2009
L M M M V S D
« Iun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: