14
Iul
09

Friptura din piept de pui cu dovlecel – rulouri

DSCF4553

Timp de preparare:DSCF4490
150 minute (complexitate ridicata)

Ingrediente:
Pieptul dezosat de la 2 pui
1-2 dovlecei
1 morcov
50 g telina
2 rosii
1 ceapa
cativa catei de usturoi
50 g cascaval
cateva fire de marar si patrunjel
1 lingura ketchup
2 linguri de otet
100 g spanac sau/si loboda
2 oua
2-3 linguri ulei de masline
sare, piper, condimente pentru pui

Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui incepand din mijloc spre margini, desfasurandu-l ca o foaie mai grosuta. Procedati la fel si cu al doilea. Pe un fund de lemn uns cu cateva picaturi de ulei de masline se bat ambele bucati, nu prea tare, cam 25 x 15 cm bucata.

DSCF4492DSCF4493

Se intinde o folie de aluminiu intr-un format de 40 x 40 cm (din doua bucati) si se unge bine cu 1 lingura de ulei de masline. Pe folie asezati in centru bucatile de carne de pui suprapuse putin la mijloc (unde este capatul subtire al pieptului). Condimentati bine si ungeti cu ketchup. Asezati peste carne, paralel cu latura mai lunga bastonase subtiri de morcov si cascaval intercalate.

DSCF4494DSCF4499

Caliti telina si o rosie taiate cubulete in uleiul de masline ramas si opariti frunzele de spanac si/sau loboda intregi, fierbeti ouale tari si curatati-le de coaja. Distribuiti uniform telina si rosia pe toata suprafata carnii, iar spanacul puneti-l la un capat pe latura lunga intr-o fasie mai grosuta. Peste el asezati ouale taiate in sferturi, unul sub altul.
Incepeti sa rulati din partea unde este spanacul, ridicand usor de folie si continuati sa rulati pana la capatul celalalt apasand cu mainile. Impachetati apoi ruloul in folie, pe care o adunati si o presati bine la capete. Puteti sa infasurati ruloul intr-o alta bucata de folie.
Curatati dovleceii de coaja si seminte si taiati-i in bastonase mai grosute de 7-8 cm lungime.
Intr-o tava mai lunga asezati ruloul. Langa el puneti felii de ceapa, bastonasele de dovlecel, felii de rosie, usturoiul necuratat zdrobit cu latul unui cutit, cateva fire de verdeata, 1 lingurita de sare, otetul, condimente pentru pui si apa pana ajunge la 3/4 din inaltimea ruloului.
Dati tava la cuptor la foc mic 60 de minute, apoi scoateti-o si cu ajutorul unei spatule intoarceti ruloul pe partea cealalta si dati din nou la cuptor, la foc mediu inca 30-40 minute. Aveti grija sa nu scada zeama complet. Eventual mai adaugati apa.
Cand este gata, scoateti ruloul pe o tava sau un fund de lemn sa se racoreasca 5-10 minute.
Se taie ruloul infasurat in folie in cateva bucati mai lungi, apoi indepartati staniolul. Puteti taia si felii de 2-3 cm grosime.

DSCF4502DSCF4545

Pe platou asezati bucatile de rulou si de jur-imprejur legumele cu putin sos din tava. Intr-o sosiera sau canita puneti restul de sos din tava. Decorati cu frunze de marar, patrunjel.

Pofta buna.

DSCF4555

Anunțuri

0 Responses to “Friptura din piept de pui cu dovlecel – rulouri”



  1. Lasă un comentariu

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,018,939 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.205 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iulie 2009
L M M M V S D
« Iun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: