14
Iul
09

Limba cu sos picant si ciuperci

DSCF4808

Timp de preparare:DSCF4771
150 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
4 bucati limba de porc
100 g ciuperci champignon
1 morcov
1 patrunjel
1 ceapa
50 g telina
1 legatura de patrunjel
1 lamaie
1 ou crud
2 ardei grasi rosu, galben
cateva frunze de salata verde
100 ml smantana (iaurt)
50 g masline negre
1-2 lingurite mustar
20 ml otet
5 linguri ulei de masline
100 ml ulei
sare, piper (1 cub concentrat de ciuperci – optional)

Mod de preparare:
Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala.DSCF4772 Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic.

Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.
Cand e aproape moale se pun legumele intregi (in afara de ardei si ciuperci) si concentratul. Se mai lasa sa fiarba 30 minute la foc mic.
Cand carnea e foarte moale, se scoate din zeama pe o farfurie, se curata de piele si se taie felii (o limba se poate pastra pentru supa).

Se prepara un sos din galbenus, mustar, ulei si 4-5 linguri de otet, amestecand rapid cu un tel sub forma de para, adaugati sare, piper si 2 linguri de smantana (iaurt).

Intr-o tigaie antiaderenta puneti uleiul de masline si caliti in el ciupercile spalate si feliate mare, doar cateva minute, condimentate cu sare si piper.
Asezati feliile de limba pe un platou, ciupercile, sosul, garnisiti cu salata verde, felii de lamaie, feliute subtiri de ardei rosu si galben, morcovi fierti, masline si patrunjel.

DSCF4775DSCF4781

Pofta buna.

DSCF4814

Anunțuri

0 Responses to “Limba cu sos picant si ciuperci”



  1. Lasă un comentariu

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,110,395 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.350 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iulie 2009
L M M M V S D
« Iun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: