14
Iul
09

Dovlecei „nuferi” cu curcan

DSCF4686

Timp de preparare:DSCF4655
150 minute (complexitate ridicata)

Ingrediente:
400 g carne tocata de curcan
3 dovlecei mai mari (400-500 g fiecare)
50 g orez
1 rosie
1 ardei gras
1 ceapa
2 morcovi
3-4 linguri de faina
1 legatura marar
cateva frunze de spanac
300 ml bulion
50 ml ketchup
50 ml ulei
optional cateva ciuperci
sare, piper, 1 cub sau 1 lingurita concentrat de pui

Mod de preparare:
Tocati marunt ceapa, ardeiul gras (ciupercile) si radeti morcovii (pastrati 1/2 morcov pentru decor). Caliti in 30 ml ulei legumele tocate, adaugati verdeata tocata, orez si 100 ml bulion, ketchup. Lasati pe foc 10-15 minute, pana ce orezul este fiert pe jumatate. Condimentati si adaugati totul peste carnea tocata. Omogenizati bine umplutura.
Dovleceii se spala si se curata foarte subtire de coaja. Se taie in bucati de 8-10 cm lungime si fiecare bucata se scobeste, lasand cam 1 cm intreg la baza si marginile de aproximativ 7-8 mm grosime.
Cu un cutit micut scoateti de pe margine bucati triunghiulare cu baza in sus si cu o latime de aproximativ 3-4 cm, ca sa formati petalele nuferilor.

Presarati apoi dovleceii cu sare, piper si concentrat si umpleti-i cu compozitia de carne. In mijlocul fiecarui nufar infigeti cateva bastonase subtiri de morcov si putin marar (staminele si pistilul nufarului). Asezati nuferii intr-o tava mai inalta pe un pat de felii de rosii, ardei gras, cateva frunze de spanac, marar.

DSCF4658DSCF4664

Turnati in tava bulionul ramas si 300-400 ml apa, cat sa acopere bine carnea. Varfurile nuferilor pot ramane afara din zeama. Dati tava la cuptor 60 minute la foc mic.
Scoateti tava si acoperiti nuferii cu folie de aluminiu (staniol) si mai lasati 45 minute la foc mic.

DSCF4669DSCF4681

Scoateti nuferii cu o paleta pe un platou iar in tava adaugati faina desfacuta in putina apa, condimentati, puneti tava pe flacara aragazului si amestecati bine cu un tel para pana se leaga sosul. Turnati sosul in platou si garnisiti cu smantana, frunze de spanac, ketchup, verdeata, felii de rosii, etc.
Cu ce s-a scobit din dovlecei puteti face o supa crema.

DSCF4698DSCF4695

Pofta buna.

DSCF4696

Anunțuri

7 Responses to “Dovlecei „nuferi” cu curcan”


  1. 1 flori de piatra
    Octombrie 22, 2009 la 10:33

    Iti doresc inca un premiu cu aceasta reteta.

  2. 2 Doina
    Octombrie 22, 2009 la 10:35

    Multumesc, Flori.

  3. 3 Cristina
    Noiembrie 17, 2009 la 22:51

    Sunt foarte frumoase. Sper din tot sufletul sa castigi. Mult succes!!!

    • 4 Doina
      Noiembrie 18, 2009 la 10:52

      Multumesc mult de tot, Cristina.
      Cu drag,
      Doina

      • 5 violeta ilie
        Mai 18, 2012 la 07:15

        In primul rand mii de pupici pentru premiu [ eram sigura ca altcineva nu are sansa ] . Apoi ” nuferii ” sunt extraordinari ! Arata bestial iar despre gust nici nu mai e cazul sa comentez .Bravo !!!

      • 6 Doina
        Mai 28, 2012 la 14:15

        Multumesc mult! Cat despre nuferi, ai prins esenta: ideea este cum sa-i prezinti sa arate cat mai frumos, oricine stie cum sa umple niste dovlecei cu maglavais ca pentru sarmale. Pupici dulci. 🙂


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,108,788 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.350 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iulie 2009
L M M M V S D
« Iun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: