13
Iul
09

Sarmalute banatene in foi de vita

DSCF3112

DSCF3052Timp de preparare:
90 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru 8-10 persoane:
500 g carne tocata de porc (sau amestec porc cu vita)
50-60 frunze de vita tinere de la varful lastarilor
3 linguri cu varf de orez
1 morcov
1 ceapa mai mare
200 ml bulion, 1 lingura pasta de rosii (sau 3-4 rosii)
1 lingura pasta ardei rosu (sau 1 ardei rosu)
1 legatura marar si patrunjel
optional cateva ciuperci sau 1 cub concentrat de ciuperci
1 cub concentrat costita afumata
sare, piper, 1 lingurita zahar
cimbru, 2-3 foi de dafin, condimente pentru sarmale
1 lingurita faina
20 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:
Tocati ceapa marunt, radeti morcovul pe razatoarea mica si caliti-le in ulei la foc mic, adaugati putina apa sa nu se arda uleiul.
Dupa cateva minute adaugati pasta de rosii si de ardei (sau rosiile dejite si tocate marunt si jumatate din ardeiul rosu tocat marunt), cubul concentrat de costita afumat (optional ciupercile tocate sau cubul de ciuperci), orezul spalat.
Lasati sa se umfle putin orezul (ca sa nu crape sarmalele) si adaugati verdeata tocata. Turnati totul peste carnea tocata intr-un lighenas sau castron mai mare. Amestecati bine si condimentati.

DSCF3055DSCF3057

Opariti foarte putin frunzele de vita, cufundand 7-8 deodata in apa fiarta si scotandu-le dupa cateva secunde pe o farfurie pana le terminati.
Impachetati sarmalutele in frunze astfel: asezati frunza cu fata lucioasa in jos pe o farfurie sau fund de lemn si puneti in mijloc o lingurita plina bine din compozitie. Indoiti o margine peste umplutura, apoi partile dinspre codita frunzei si continuati s-o rulati nu prea strans. La urma indesati cu degetul varful frunzei in sarmaluta, rasucind degetul.
Eu le asez radial intr-o oala de tuci in doua straturi. Puteti pune cateva feliute de ardei gras rosu intre ele.

DSCF3060DSCF3061

Adaugati bulionul, eventual si putina apa daca mai este nevoie, in care ati dizolvat si lingurita de zahar. Acoperiti cu foile de vita ramase si cu capac sau staniol, dati la cuptor la foc mic 30-40 de minute, apoi descoperiti oala si mai lasati 20-25 de minute, daca mai trebuie adaugati putina apa sau bulion amestecat cu lingurita de faina.

DSCF3064DSCF3067

Serviti-le cu smantana sau iaurt, decorate cu verdeata si ardei rosu.
Sunt bune si calde si reci.
Pofta buna.

DSCF3111

Anunțuri

4 Responses to “Sarmalute banatene in foi de vita”


  1. 1 geta
    Noiembrie 9, 2009 la 13:48

    Dupa cum arata suuuper,si gustoase ,bravo:)

  2. 2 dacă și gustul este precum aspectul, atunci... jos pălăria...!
    Noiembrie 18, 2009 la 11:54

    Servire… imediată…!

  3. 4 Maria
    Noiembrie 22, 2009 la 22:37

    Ooo…. tu chiar vrei sa castigi, nu? :))


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,018,776 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.205 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iulie 2009
L M M M V S D
« Iun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: