13
Iul
09

Limba rasol cu ciuperci si sos

DSCF2491

Timp de preparare:DSCF2456
120 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru rasol:
500 g limba de porc
1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 1 cartof
sare
Pentru umplutura de ciuperci:
300 g ciuperci
1 legatura ceapa verde
1 lingurita concentrat cu gust de ciuperci
marar, patrunjel verde
piper
50 ml ulei
Pentru decor (ciupercutele):DSCF4710
4-5 rosii de marimi diferite
1/2 castravete crud
1/2 ardei rosu
cateva foi de salata verde
(folosim si legumele pe care le-am fiert la rasol)
Pentru sos:
1 galbenus
2 lingurite mustar
zeama de la 1/2 lamaie
sare, piper
100 ml ulei
150 ml smantana

Mod de preparare:
Se pune la fiert limba in 3l de apa cu 1 lingurita de sare si legumele curatate. Trebuie sa fiarba cam 90 minute.
In timp ce fierbe, pregatiti umplutura de ciuperci si decorurile. Se toaca ceapa verde si ciupercile si se pun la calit in ulei, cu sare, piper si condimentele cu gust de ciuperci. La urma adaugati marar si patrunjel tocat.

DSCF2477DSCF2478

Dupa ce a fiert limba, se curata de piele, se toaca o parte si se adauga la umplutura de ciuperci.
Incepeti sa aranjati pe platou „ciupercutele” din jumatati de rosii, putin scobite, cat sa intre piciorusul de castravete sau cartof fiert. Bulinutele albe sunt din smantana. Jumatatile de rosii ramase de la ciupercute se scobesc si se pot umple cu ciuperci si limba tocata.

DSCF2481DSCF2482

Sosul: galbenusul, mustarul si sarea se freaca cu un tel, adaugandu-se uleiul, zeama de lamaie si smantana.
Limba fiarta ramasa se taie felii. Se aranjeaza platoul incepand cu ciupercutele, foile de salata verde in care se pune umplutura de ciuperci cu limba, sos, felii de rosii si castraveti si feliile de limba rasol. Alaturi se pune sosul intr-un castronel.

DSCF2487DSCF2488

Pofta buna.

DSCF2490


2 Responses to “Limba rasol cu ciuperci si sos”



Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,961,386 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.201 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iulie 2009
L M M M V S D
« Iun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: