13
Iul
09

Castraveti umpluti cu afumatura

DSCF3267

Timp de preparare:DSCF3257
75 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru 4 persoane:
350 g piept de pui afumat, afumatura de manzat sau porc
8-10 castraveti cornichon mai maricei
3-4 rosii
1 ceapa uscata
50 g orez
50 g pasta pasta de rosii si ardei rosu (ketchup)
300 ml bulion
150 ml smantana
cateva fire de patrunjel (marar)
2 linguri faina
50 ml ulei
sare, piper, paprika
1-2 lingurite de zahar

Mod de preparare:
Se spala castravetii, se taie un capat drept si se curata coaja foarte subtire, lasand cateva dungulite verzi pentru aspect. Cu un instrument special de scos cotoare (sau o lingurita foarte mica) se scobesc in interior lasand un invelis subtire de 3-4 mm.
Ceapa tocata marunt se caleste in ulei, se adauga pasta de ardei si rosii, putina apa si orezul, se condimenteaza cu piper, sare nu puneti decat la urma daca mai este nevoie, pentru ca afumatura este sarata. Lasati sa scada zeama.
Tocati 200-250 g afumatura (restul se taie felii subtiri si se aseaza pe fundul unei cratite nu prea mari) si o amestecati cu restul compozitiei calite.
Puneti paprika iute sau dulce, verdeata tocata si umpleti castravetii. Daca mai ramane putina compozitie scobiti si umpleti 1-2 rosii, restul le taiati felii.

DSCF3259DSCF3260

Asezati in cratita peste feliile de afumatura castravetii culcati (eventual si rosiile umplute) si intre ei feliile de rosii, adaugati apa si bulion cat sa-i acopere si fierbeti cu capac la foc mic cam 40 de minute. Adaugati zaharul dizolvat in putin bulion si gustati. Daca mai e nevoie, adaugati sare.
Preparati intr-o canita un amestec din smantana, faina si putin bulion. Subtiati cu putina apa si turnati totul peste castraveti, miscand energic cratita de maner, inainte si inapoi ca sa se amestece bine sosul si sa nu se prinda. Lasati pe foc inca 2-3 clocote sa se ingroase putin sosul si mancarea este gata.

DSCF3262DSCF3270

Gustul castravetilor este ceva intre dovlecel si gulie, veti fi surprinse placut. Sunt foarte buni. Pe farfurie aranjati 2-3 castraveti, cateva bucatele de rosie, sos, ornati cu smantana si verdeata.
Pofta buna.

DSCF3290


0 Responses to “Castraveti umpluti cu afumatura”



  1. Lasă un comentariu

Comentarii

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 1,964,019 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.201 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iulie 2009
L M M M V S D
« Iun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: