29
Iun
09

Friptura din piept de pui cu cartofi – rulouri

DSCF4565

DSCF4490

Timp de preparare:
150 minute

Ingrediente:
Pieptul dezosat de la 2 pui
3 cartofi mai mari
1 morcov
50 g telinaDSCF4492
1 rosie
1 ceapa
cativa catei de usturoi
1 pahar de vin alb
50 g cascaval
4-5 ciuperci (optional)
cateva fire de marar si patrunjelDSCF4493
1 lingura ketchup
100 g spanac sau/si loboda
2 oua
3-4 linguri ulei de masline
150 ml ulei pentru prajit
sare, piper, condimente pentru pui

Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui incepand din mijloc spre margini, desfasurandu-l ca o foaie mai grosuta. Procedati la fel si cu al doilea. Pe un fund de lemn uns cu cateva picaturi de ulei de masline se bat ambele bucati, nu prea tare, cam 25 x 15 cm bucata.

Se intinde o folie de aluminiu intr-un format de 40 x 40 cm (din doua bucati) si se unge bine cu 1 lingura de ulei de masline. Pe folie asezati in centru bucatile de carne de pui suprapuse putin la mijloc (unde este capatul subtire al pieptului). Condimentati bine si ungeti cu ketchup. Asezati peste carne, paralel cu latura mai lunga bastonase subtiri de morcov si cascaval intercalate.
Caliti telina si rosia (optional ciupercile) taiate cubulete in uleiul de masline ramas si opariti frunzele de spanac si/sau loboda intregi, fierbeti ouale tari si curatati-le de coaja. Distribuiti uniform telina si rosia pe toata suprafata carnii, iar spanacul puneti-l la un capat pe latura lunga intr-o fasie mai grosuta. Peste el asezati ouale taiate in sferturi, unul sub altul.

DSCF4494DSCF4500

Incepeti sa rulati din partea unde este spanacul, ridicand usor de folie si continuati sa rulati pana la capatul celalalt apasand cu mainile. Impachetati apoi ruloul in folie, pe care o adunati si o presati bine la capete. Puteti sa infasurati ruloul intr-o alta bucata de folie.

Intr-o tava mai lunga asezati ruloul, turnati apa pana la 3/4 din inaltimea lui si puneti felii de ceapa, cativa catei de usturoi, cateva fire de verdeata, 2 linguri de ulei, 1 pahar de vin alb, 1 lingurita de sare, condimente pentru pui.
Dati tava la cuptor la foc mic 60 de minute, apoi scoateti-o si cu ajutorul unei spatule intoarceti ruloul pe partea cealalta si dati din nou la cuptor, la foc mediu inca 30-40 minute. Aveti grija sa nu scada zeama complet. Eventual mai adaugati apa si vin.
Cand este gata, scoateti ruloul pe o tava sau un fund de lemn sa se racoreasca 5-10 minute.
Intre timp curatati cartofii, ii spalati si ii dati pe razatoarea speciala pentru cartofi ajurati (sau ii taiati in felii de 3-4 mm grosime). Puneti cartofii la prajit in uleiul incins si intoarceti-i pe ambele parti pana devin aurii.

DSCF4503DSCF4513

Apoi se taie ruloul infasurat in folie in cateva bucati mai lungi, apoi indepartati staniolul.
Pe platou asezati bucatile de rulou in picioare (puteti taia si felii de 15-20 mm grosime) si de jur-imprejur cartofii prajiti. Garnisiti cu frunze de spanac, loboda, marar, patrunjel sau cu muraturi, gogosari, castraveti acri.

DSCF4543DSCF4548

Pofta buna.

DSCF4564

Anunțuri

6 Responses to “Friptura din piept de pui cu cartofi – rulouri”


  1. 1 flori de piatra
    Octombrie 22, 2009 la 10:34

    Felicitari.Imi place foarte mult.

  2. 2 Doina
    Octombrie 22, 2009 la 11:40

    Si ce gustos e. Ti se topeste in gura. 🙂

  3. Noiembrie 21, 2009 la 22:04

    Arata supeb rulourile tale Doina draga ,imi place si felul de prezentare ,si eu am lucrat in domeniu imi place sa gatesc foarte mult ,redau si eu retete pe blogul meu dar nu cu ,atita dichis . succes in ceia ce ti-ai propus.De propus nu am ce decit sa-i urez mult succes in continuare

  4. 5 Eva
    Aprilie 13, 2010 la 14:02

    Extraordinar! O sa incerc! Felicitari!

  5. Mai 24, 2010 la 11:56

    am revazut reteta ta si nu am putut sa nu o admir inca odata .succes mult in tot ceea ce faci, si doamne ajuta –


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,070,552 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.208 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iunie 2009
L M M M V S D
« Mai   Iul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: