29
Iun
09

Compot de corcoduse fara conservant

Compotul de corcoduse se face la fel ca si Compotul de visine, dar multa lume nu stie cat de bune sunt si corcodusele. Mai bine, imi raman mie mai multe. 😀

DSCF4282

Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)DSCF4250

Ingrediente:
Pentru 6 borcane de 370 ml:
1 kg de corcoduse nu prea coapte
6 linguri zahar
apa cat cuprinde

Mod de preparare:
Spalati bine fructele si puneti-le in borcane foarte curate pana se umplu bine borcanele. Adaugati cate o lingura de zahar si umpleti cu apa pana sus.

Strangeti bine capacele si agitati borcanele pana se dizolva zaharul.
Intr-o oala mai inalta care sa le cuprinda bine puneti un prosop pe fundul ei, asezati borcanele si umpleti cu apa rece pana la cativa milimetri sub capace. Puneti oala la fiert la foc mic. Lasati sa fiarba 30-40 minute dupa ce incepe sa clocoteasca, la foc mic.

DSCF4255DSCF4262

Luati oala de pe foc si puneti-o pe niste paturi sau prosoape, acoperiti-o cu folie de plastic (pungi) si puneti peste ea perne si paturi.
A doua zi se scot din oala. Se verifica fiecare borcan daca nu trage aer intorcandu-l cu gura in jos. Daca picura sau fasaie, se consuma imediat.
Se eticheteaza si se pun in camara. Rezista si 2-3 ani fara probleme, compotul este deosebit de savuros si parfumat, pentru ca nu folosim nici un fel de conservant.

DSCF4281

Anunțuri

7 Responses to “Compot de corcoduse fara conservant”


  1. Iunie 19, 2012 la 12:02

    Tocmai mi-a adus tatal meu o galeata de corcoduse si vreau sa fac compot si gem. 🙂
    Ce bine m-ai nimerit cu retetele astea !:)
    Numai bine !

  2. 2 Roxana
    Iunie 25, 2012 la 23:00

    Buna seara, am vazut ca ati folosit corcoduse galbene. Se poate face compot si din cele rosii? Multumesc frumos. Roxana.

    • 3 Doina
      Iunie 26, 2012 la 07:59

      Bineinteles. Sunt foarte bune si cele rosii.

      • Iunie 27, 2012 la 20:07

        Buna Doina!
        Am facut experimental 4borcane de corcoduse galbene(compot). Dar culmea,nu a rezistat decat 2 zile,a fost devorat de copii pur si simplu. In weekend merg din nou la tara si aduc 10kg. de corcoduse ca avem berechet. Voi face si rosii. Seara frumoasa,draga mea!

  3. 5 Asterisc
    Iulie 11, 2014 la 13:46

    Borcanele se pot aranja pe o tava pe care o introduci in cuptorul atunci aprins.


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,070,366 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.208 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iunie 2009
L M M M V S D
« Mai   Iul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: