19
Iun
09

Sarmalute de curcan in cuib de varza dulce

DSCF3595

DSCF3557Ingrediente:
1 varza dulce de 2-2,5 kg
400 g carne de curcan tocata
100 g carnat afumat
2 cepe
50 g orez
2 rosii, 1 ardei rosu mic
50 ml ketchup de rosii si ardei
300 ml bulion
1 legatura marar
sare, piper, paprika, condimente pentru sarmale
3-4 lingurite faina, 50 ml ulei

Mod de preparare:
Se pune apa la fiert intr-o oala. Cand fierbe se pune in ea varza si se roteste pe toate partile. Dupa 3-4 minute se scoate cu doua furculite intr-un castron si se desfac usor frunzele de pe exterior, ca o floare. Partea din mijloc se taie mai de jos, lasand doar marginile mai inalte si se mai scobeste cuibul ca sa faceti loc pentru sarmalute. DSCF3560
De pe partea pe care ati scos-o se desfac foile pentru sarmalute iar miezul si ce a ramas de la scobit se toaca marunt.
Se pregateste umplutura: caliti ceapa tocata marunt in ulei, adaugati ketchup, ardei rosu tocat si putina apa. Cand s-au inmuiat adaugati verdeata tocata si orezul, condimentati si lasati pe foc pana scade de tot zeama. Adaugati-le intr-un castron peste carnea de curcan, mai adaugati verdeata tocata si condimente, dupa gust, si omogenizati.DSCF3561
DSCF3562DSCF3563DSCF3564DSCF3567DSCF3568Intr-o cratita mai mare puneti un pat de felii de rosii, asezati intr-o parte sau in mijloc cuibul, apoi incepeti sa infasurati sarmalutele. Asezati-le in cuib cat mai inghesuite iar restul sarmalutelor puneti-le radial in jurul cuibului sau intr-o parte, cum aveti loc.

Peste sarmalute puneti varza tocata, felii de carnati, rosii, verdeata si apa, 200 ml bulion, cat sa le acopere putin. Dati-le la cuptorul incalzit, la foc mic, aproximativ o ora, pana se rumenesc frumos.DSCF3588
Preparati un sos din faina desfacuta in 100 ml bulion, marar tocat, condimente si turnati-l deasupra. Mai lasati la cuptor 10 minute.

Cand sunt gata le asezati pe un platou: cuibul il luati cu totul cu doua palete sau linguri mai mari,DSCF3617 langa el asezati sarmalute, sos, feliile de carnat rumenite si garnisiti cu putina smantana, verdeata, ardei iute.
Pofta buna.

DSCF3618

Anunțuri

4 Responses to “Sarmalute de curcan in cuib de varza dulce”


  1. 1 flori de piatra
    Octombrie 22, 2009 la 10:42

    Fara cuvinte.O reteta inedita de sarmalute.

  2. 2 Doina
    Octombrie 22, 2009 la 11:34

    Multumesc. Ma bucur ca iti place.

  3. 3 Emil
    Noiembrie 10, 2009 la 04:06

    Nu de mult am mâncat sărmălute – as zice – aproximativ ca acestea si… sunt cu adevărat excelente. Felicitări Doina!

  4. 4 geta
    Decembrie 30, 2009 la 13:13

    Suuuuuper,pacat ca nu am cuptor:(

    Oare merge si pe plita?


Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,071,321 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.208 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iunie 2009
L M M M V S D
« Mai   Iul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: