19
Iun
09

Ardei umpluti cu carne de manzat

DSCF3461

Ingrediente:
Pentru 4 persoane:DSCF3433
9-10 ardei grasi
600 g carne de manzat tocata (sau amestec vita si porc)
150 g orez
1-2 cepe
1 legatura marar si patrunjel
500 ml bulion
3 linguri faina
1-2 lingurite zahar
200 ml smantana
1 ardei, 2-3 rosii (sau ketchup de casa din ardei si rosii)
sare, piper, paprika (optional 1 cub concentrat ciuperci sau costita afumata)
50 ml ulei

Mod de preparare:
Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte. Se pune carnea tocata intr-un lighenas sau castron mai mare.
Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei si caliti ceapa tocata, fara a o praji, cu putina apa,DSCF3434 ketchup (sau rosii si ardei tocat), apoi adaugati orezul, condimentele si lasati pana scade zeama.DSCF3435 Rasturnati continutul peste carnea tocata, adaugati verdeata tocata, eventual si cubul de concentrat. Omogenizati compozitia.DSCF3437
DSCF3439Umpleti ardeii si puneti-i apoi intr-o tigaie cu ulei fierbinte, nu-i prajiti prea tare, doar ii opariti in ulei si ii intoarceti apoi cu gura in jos pentru a forma o crusta ca un capac. Se vor curata de pielite mult mai usor.
Puneti ardeii pe un pat de felii de rosii, cu apa si bulion cat sa-i acopere si felii de rosii deasupra. Fierbeti-i la foc mic, cu capac aproximativ 30 minute.DSCF3443
In tigaia in care ati prajit ardeii faceti sosul: peste zeama ramasa adaugati bulionul, zaharul, paprika, 2-3 linguri de faina desfacuta in apa sau bulion si amestecati totul bine, dar nu fierbeti pentru ca veti adauga acest sos peste ardei sa mai dea cateva clocote dupa ce s-au fiert.

Cine vrea poate sa puna si smantana in acest sos. Eu pun smantana doar daca folosesc tot sosul in aceeasi zi, pun restul ardeilor intr-o cratita separata si fac a doua zi un nou sos.
Se servesc calzi cu smantana si cu verdeata tocata.
Pofta buna.

DSCF3458DSCF3462

Anunțuri

0 Responses to “Ardei umpluti cu carne de manzat”



  1. Lasă un comentariu

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,110,387 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.350 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Iunie 2009
L M M M V S D
« Mai   Iul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: