13
Mai
09

Rulada de cartofi cu carne

Ingrediente:
1,2 kg cartofi albi
300 g carne tocata (pui, porc …)
1 ou crud
4-5 linguri faina
sare, zahar, piper
marar, patrunjel
1 ceapa, 1 morcov mic, cateva boabe de mazare, 1/2 de ardei rosu
concentrat de ciuperci sau pui

Mod de preparare:
Se fierb cartofii in coaja (20 minute), se curata, se zdrobesc cu furculita sau se dau prin masina de tocat cat sunt calzi.
Se pun intr-un castron si se framanta putin cu un ou crud, sare, 1 lingurita de zahar si 4-5 linguri faina.
Umplutura: intr-o tigaie se caleste ceapa tocata marunt, carnea si legumele cubulete (pentru culoare), verdeata tocata si concentratul de ciuperci sau pui, sare, piper si ce condimente va mai plac.
Se intinde pe masa un patrat de tifon ud pus in doua (aprox.50 x 50 cm). Cartofii se intind pe tifon cu mana uda, cam 30 x 40 cm si se preseaza uniform. Deasupra distribuiti uniform umplutura.

Se ruleaza tragand in sus de tifonul de pe latura lunga impingand si presand usor cu mainile, infasurand apoi tifonul peste rulada, intorcand-o usor inapoi.
Se leaga la capete, se apuca tifonul de la capete cu doua furculite si se pune pe foc intr-o cratita cu apa fierbinte cu sare. Se fierbe la foc foarte mic 30-40 minute.
Se scoate cu doua furculite, se pune pe o tava, se indreapta si se lasa sa se raceasca, acoperita, ca sa nu se usuce tifonul. Dupa ce s-a racit se desface cu mare grija. Se orneaza frumos, se cresteaza feliile si stropeste cu sosul preferat. Am preparat un sos alb (Bechamel) din lapte, unt, ulei, faina, l-am impartit in trei: intr-unul am pus concentrat de ciuperci (sosul alb), in al doilea sare piper si loboda oparita si mixata (sosul verde) iar in al treilea ketchup din rosii si ardei facut in casa (sosul rosu).

Inainte de a o servi, puteti baga tava in cuptorul caldut, stins, fara flacara.
Pofta buna.

Anunțuri

0 Responses to “Rulada de cartofi cu carne”



  1. Lasă un comentariu

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2,071,308 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.208 urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

Mai 2009
L M M M V S D
« Apr   Iun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: