01
aug.
07

Aventura noastra in justitie

Scris de Nicuvar

Am mai scris in ultimul episod al aventurii noastre in afaceri despre procesul cu finantele. Dar problemele noastre nu s-au terminat atunci. Am mai avut.
Pe scurt: in 1991 am infiintat societatea comerciala ARTTEC SRL avand ca obiect de activitate productie grafica publicitara si stampile. In 1993, 1994, 1995 sI 1997 am fost controlati de 5 ori de organele AF Timisoara, DGFP Timis si ale Garzii Financiare Timis, iar in 2000 de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis.
Deoarece la ultimul control PV 1/25.09.1997 a fost intocmit cu incalcarea prevederilor legale am exercitat toate caile de atac prevazute de lege si am obtinut anularea acestuia printr-o sentinta definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Timisoara, intarita de Curtea Suprema de Justitie.
In 21 ianuarie 2001 am tinut Adunarea Generala Extraordinara a Asociatilor prin care am hotarat cesionarea partilor sociale si retragerea noastra din societate in favoarea familiei Butuza, schimbarea asociatilor, administratorilor, sediului, denumirii societatii si obiectului principal in activitati de contabilitate, consultanta in domeniul fiscal. La acea data am predat sotilor Butuza toate documentele societatii, inclusiv cele de evidenta contabila si programul de contabilitate pe dischete. In 23 ianuarie 2001 am semnat actul aditional si o declaratie prin care ne asumam orice debite ar exista pana la data semnarii documentelor. Prin folosirea conditional-optativului rezulta ca trebuie sa fie o conditie: aceste debite sa existe si sa fie dovedite. Am semnat acea declaratie pentru ca stiam ca totul este corect si legal.
In 2003 societatea BUTUZA ALEXANDRU SRL este controlata de 2 ori de organele fiscale. Ambele controale nu tin cont de faptul ca PV 1/1997 este anulat, retin sume stabilite de acesta si incalca prescriptia de 5 ani.
La primul control, pentru ca reclamanta nu a stiut timp de peste 2 ani sa foloseasca programul de contabilitate, a prezentat documente incorecte si incomplete si a fost obligata sa refaca documentatia contabila. Reclamanta a refacut incorect si incomplet documentele de evidenta contabila, folosind un program incompatibil cu activitatea de productie. Aceste acte incorecte si incomplete le-a prezentat reclamanta la controlul din 2 iulie 2003 care nu a tinut cont de faptul ca procesul verbal din 1997 este anulat, porneste de la sume stabilite de acesta, adauga majorari de peste trei ori mai mari si cheltuieli de reclama peste cota admisa, cand noi tocmai aceasta am obtinut prin sentinta – scutire la impozitul pe profit.
In data de 9 iulie 2003 dl. avocat Butuza s-a prezentat la domiciliul nostru si ne-a inmanat o notificare prin care ne-a convocat la procedura prealabila de conciliere directa si documentele de control. I-am spus ca voi studia documentele si ii voi trimite un raspuns.
Am studiat documentele, am observat ca sunt incalcari ale prevederilor legale si, in raspunsul trimis in 10 iulie, l-am atentionat ca se impune depunerea unei contestatii, respectand procedura si termenele legale. Acest lucru il putea face doar reclamanta, deoarece administratorul reprezinta societatea in raporturile cu tertii. Prin cesionarea partilor sociale, noi am pierdut orice calitate in cadrul societatii si nu mai puteam exercita noi caile de atac conform OUG 13/2001, dar puteam ajuta reclamanta la formularea contestatiei, avand deja experienta unui proces cu finantele.
Reclamanta, inainte de a primi raspunsul nostru la notificare, a achitat sumele impuse in procesul-verbal din 2 iulie. Raspunsul nostru l-a primit in data de 11 iulie. Mai avea timp pana in 17 iulie sa depuna contestatie, chiar daca a platit sumele din procesul-verbal, pentru ca le-ar fi recuperat in caz de castig. In schimb, desi avea toate motivele sa o faca, a lasat sa treaca cele 15 zile si astfel a decazut din drepturi, intorcandu-se asupra noastra prin actiunea in pretentii introdusa in 29.07.2003 la Judecatoria Timisoara.
Sumele stabilite de organele fiscale nu pot constitui debite la societatea comerciala decat in masura in care de la data intocmirii actelor respective se utilizeaza caile de atac prevazute de lege. Reclamanta avea obligatia sa conteste procesele-verbale, sa astepte solutionarea si abia dupa ce ar fi obtinut o hotarare definitiva si irevocabila, sa introduca actiune in regres in contradictoriu cu noi, iar noi ne-am fi conformat fara discutii. Directia Finantelor Timis, Ministerul Finantelor sau instanta de contencios administrativ puteau sa admita contestatia reclamantei in totalitate, in parte sau sa o respinga, iar documentul ar fi fost legal si definitiv.

Cum a decurs procesul, intr-un alt episod. 🙂


0 Responses to “Aventura noastra in justitie”  1. Lasă un comentariu

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Concurs de pronosticuri intre prieteni

Blogul meu a primit

  • 2.252.702 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Alătură-te altor 3.347 de urmăritori

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

august 2007
L M M J V S D
« iul.   sept. »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

%d blogeri au apreciat asta: