03
Iun
13

Friptura de ied la cuptor

De Paste am cumparat carne de miel, dar am luat si un iedut, ca sa fac diferenta, sa simt cu papilele mele gustul fiecaruia in parte. Chiar se simte ca iedul e putin altfel, e mai bun si nu miroase deloc a oaie. Nici n-avea cum, ca doar e capra. :D

IMG_6544Ingrediente:

  • 1/2 ied (sau doar doua pulpe)IMG_6524
  • 1 morcov
  • 1 mar
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 crenguta marar
  • 4-5 foi de dafin
  • 1 lingurita mix boabe de piper (rosu, negru, verde, alb)
  • mix condimente pentru carne de miel
  • oregano, coriandru
  • 1-2 rosii cherry
  • 3 lingurite otet balsamic
  • 200 ml bere
  • 50 ml ulei
  • sare

Se spala carnea, se zvanta si se condimenteaza, lasandu-se sa stea asa cel putin 15-20 de minute. Bucatile de carne se prajesc apoi cate un minut pe fiecare parte, in ulei, in tigaie. Puneti carnea astfel pregatita intr-o tava care sa o cuprinda numa’  bine, adaugati restul de condimente, usturoiul verde curatat si eventual taiat pe lungime, felii de morcov si de mar. Stropiti cu zeama din tigaie, otetul balsamic si mai adaugati 2 pahare de apa, apoi dati tava la cuptorul preincalzit, la 200 de grade.

IMG_6528IMG_6530

 

 

 

 

 

 

Dupa ~20 de minute, scoateti tava, intoarceti carnea, adaugati rosiile taiate feliute si berea, apoi introduceti-o din nou la cuptor. O lasati inca 20 de minute, stropind-o din cand in cand cu zeama din tava, dupa care intoarceti inca o data friptura. Mai lasati tava la cuptor inca ~10 minute, sa se rumeneasca si nu uitati sa o umeziti tot timpul. Daca scade prea mult zeama, puteti sa adaugati putina apa sau bere.

IMG_6583IMG_6538

 

 

 

 

 

 

Nici nu mai trebuie garnitura, pentru ca morcovii si merele din tava sunt foarte gustoase, chiar si usturoiul. Pofta buna, o sa vedeti ca merita efortul. nu strica o salata proaspata, de preferat salata verde, cu marar.

IMG_6539

About these ads

4 Responses to “Friptura de ied la cuptor”


  1. iunie 8, 2013 la 17:05

    ce deliciu ai pregatti!!!!

  2. iunie 25, 2013 la 17:44

    mama, in ce fel arata!!! sa stii ca m-ai facut curioasa, n-am mincat ied niciodata.

  3. august 8, 2013 la 12:56

    Am cautat in supermarket si nu am gasit, erau cateva caserole de oaie, dar parea cam batrana, ne recomanzi un magazin sau macelarie sau distribuitor? :)

  4. august 9, 2013 la 00:51

    arata bine si cu un vin de tara rosu,tot viata


Comentarii

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Arta culinara Doina

Blogul meu a primit

  • 1,530,632 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Join 1,471 other followers

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

iunie 2013
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Mai   Iul »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,471 other followers

%d bloggers like this: