23
Sep
12

Cordon bleu din piept de pui

Atat de mult ne place cordon bleu si m-am mirat ca inca nu am pus reteta pe blog. Se poate face in mai multe feluri, acum am facut-o din piept de pui.

Pentru 2 portii mai mult decat generoase, am folosit:

  • 1 piept de pui dezosat de ~450 g
  • 2 feliute de sunca
  • 2 feliute de cascaval
  • 1 ou
  • 3-4 linguri faina
  • 3-4 linguri pesmet
  • sare, piper dupa gust
  • ulei pentru prajit

Se taie pieptul de pui in doua jumatati, pe lungime, apoi fiecare jumatate se cresteaza la mijloc, pe lungime, pentru a forma un buzunar mai adanc. Se pudreaza cu putina sare si piper, apoi se introduce in fiecare buzunar cate o felie de sunca si una de cascaval (de ~5 mm grosime). Se acopera bine fiecare bucata, eventual puteti sa le prindeti cu 2-3 scobitori.

 

 

 

 

 

 

Se dau bucatile astfel pregatite prin faina, ou batut cu putina sare si piper, apoi prin pesmet si se pun la prajit in uleiul incins.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se prajesc, la foc mic, cate 3-4-5 minute pe fiecare parte, depinde cat sunt de groase, ca sa se patrunda bine. Se servesc fierbinti, cu diferite garnituri. Eu le-am servit cu dovlecei natur gratinati si peperoni. Pofta buna. Super-mega-extra fain!

About these ads

2 Responses to “Cordon bleu din piept de pui”


  1. septembrie 24, 2012 la 16:53

    Este incredibil de bun si usor de facut. Si mi s-a facut o foame acuma :)

  2. septembrie 27, 2012 la 14:40

    Eu nu m-as risca sa fac asa ceva, insa arata delicios…mmm vreau si eu.


Comentarii

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Arta culinara Doina

Blogul meu a primit

  • 1,536,720 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Join 1,472 other followers

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

septembrie 2012
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug   Oct »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,472 other followers

%d bloggers like this: