29
Apr
11

Stufat de miel

Este gata in aproximativ 1 ora si 45 de minute, din urmatoarele ingrediente:

  • 1 kg carne de miel (coaste, gat, spate)
  • 4-5 legaturi ceapa verde
  • 3-4 legaturi usturoi verde
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1-2 peperoni (proaspeti sau in otet)
  • 1 mana de loboda
  • 3-4 foi de dafin
  • 3-4 boabe de ienibahar
  • 1 lingurita boia
  • cateva fire patrunjel verde
  • cateva bobite de coriandru
  • maghiran, tarhon
  • cimbru, piper, sare
  • 2-3 linguri de ulei

Puneti bucatile de carne in apa rece si curatati cepele, usturoiul, morcovul. Ceapa si usturoiul verde se taie in bucati de 5-6 cm lungime, morcovul felii, iar cepele uscate se toaca marunt. Puneti la calit in ulei ceapa, usturoiul si morcovul, fara sa se prajeasca, doar sa se inmoaie putin, dupa care adaugati carnea bine scursa de apa.

Lasati sa se inabuse putin si carnea, apoi turnati in oala cam un litru de apa clocotita, adaugati patrunjelul, loboda spalata si taiata mare, peperoni feliati, dafinul si restul condimentelor, dupa gust. Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, o ora, o ora si un sfert, pana scade bine mancarica. Aveti grija sa mai amestecati dn cand in cand si dregeti la urma gustul de sare si piper.

Nu este nevoie sa ingrosati cu faina sosul. Are o aroma deosebita pentru ca are multe condimente si merge bine dupa atatea fripturi si droburi. Este o mancare mai usoara si mai primavarateca si reconfortanta. Pofta buna.

About these ads

4 Responses to “Stufat de miel”


  1. mai 1, 2011 la 23:25

    Hristos a inviat ! o bunatate de stufat ai facut !eu n-am facut anul acesta asa ca mi-ai facut pofta !

  2. mai 4, 2011 la 00:18

    Felicitari pentru articol! Mi-a placut mult.

  3. mai 8, 2011 la 04:57

    Salut! Ce zici de un link exchange cu ARFE.RO? Are PageRank 3 si aproape 2000 unici/zi. Contacteaza-ma te rog pe contact[at]arfe.ro daca te intereseaza. Mai multe detalii aici: http://arfe.ro/parteneri/

  4. 4 maxxim
    aprilie 14, 2012 la 09:41

    multam doina si nicuvar pentru reteta! ma pregatesc sa o folosesc si sper ca ma veti ierta daca voi inlocui mielul cu un curcan. Va pup pe amandoi ! :)


Comentarii

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Arta culinara Doina

Blogul meu a primit

  • 1,533,152 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Join 1,471 other followers

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

aprilie 2011
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Mar   Mai »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,471 other followers

%d bloggers like this: