20
Feb
11

Aperitiv cu mezeluri si cascaval in foi de placinta

Foarte usor si rapid de preparat, te scoate oricand din incurcatura. :)

E gata in 30 de minute, cu tot cu invartitul, din urmatoarele ingrediente:

  • 1 pachet foi de placinta (400 g)
  • 100 g costita sau sunca afumata
  • 100 g parizer
  • 100 g cascaval sau branza topita
  • 100 g unt sau margarina
  • 1 galbenus
  • susan, boia, oregano

Desfaceti pachetul de foi de placinta si taiati-le in jumatate, asa suprapuse cum sunt. Taiati sunca/costita, parizerul si cascavalul in baghete de 7-8 cm lungime, nu prea groase. Puneti la topit intr-o craticioara, la foc mic, untul sau margarina.

Pe masa de lucru puneti o bucata de foaie de placinta, ungeti cu unt topit, acoperiti cu inca o foaie si tot asa pana obtineti 4 foi suprapuse, unse intre ele. Taiati apoi cu un cutit ascutit fasii late de aproximativ 3 cm pe latura lunga. Infasurati in aceste fasii cate o bagheta de parizer, cascaval si costita suprapunand putin foile de placinta la infasurare. Ungeti tava cu hartia de la unt si asezati unul langa altul rulourile.

Aveti grija sa lasati putina distanta intre ele, sa nu se lipeasca. Amestecati galbenusul cu o lingura de apa si ungeti-le pe toate cu pensula de patiserie. Presarati apoi deasupra boia, susan si oregano, nu neaparat uniform. Dati tava la cuptorul preincalzit la 180 grade (foc mediu) pentru 12-15 minute, in functie de cat de tare doriti sa le rumeniti.

Sunt crocante, fragede si gustoase ca nu te mai poti opri din rontait. Aveti grija sa puneti la rece si cateva beri. Musafirii vor fi extaziati.

About these ads

3 Răspunsuri to “Aperitiv cu mezeluri si cascaval in foi de placinta”


  1. februarie 20, 2011 la 14:31

    Tare bune trebuie sa fie.
    O zi frumoasa va doresc!

  2. februarie 21, 2011 la 01:31

    Intrucat nu am gasit adresa de contact va voi trimite invitatia sub forma de comentariu.

    INVITATIE

    Asociatia Consumatorilor de Media si Club A au deosebita placere de a va invita la dezbaterea:

    ,,Ce inseamna alimentatia sanatoasa?”

    care va avea loc in Club A, marti, 22 februarie, ora 19.00.

    Va invitam sa participati la aceasta dezbatere, in calitate de invitat, alaturi de Daciana Sarbu si de Andi Moisescu

    In public vor fi prezenti studenti la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii.

    Va asteptam

    Va rugam sa confirmati participarea pana luni 21.02, ora 14, printr-un mail la horeabadau@gmail.com

    Cu deosebit respect


    Asist. univ. drd. Horea Mihai Badau
    Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii
    Universitatea Bucuresti
    Presedinte
    Asociatia Consumatorilor de Media
    http://horeabadau.wordpress.com
    0722.376.925

  3. februarie 22, 2011 la 05:47

    super! daca vii la bucuresti,cauta-ma!mi-ar face placere sa te cunosc!


Comentarii

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Arta culinara Doina

Blogul meu a primit

  • 1,447,619 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Join 1,467 other followers

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

februarie 2011
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Ian   Mar »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,467 other followers

%d bloggers like this: