26
Dec
10

Salam de biscuiti cu nuca si rahat

Nu ma asteptam ca o prajitura asa de simpla sa fie atat de buna. Este gata foarte repede.

Se prepara in 20 de minute din urmatoarele ingrediente:

  • 500 g biscuiti
  • 500 g rahat
  • 200 g margarina/unt
  • 150 g lapte praf
  • 100 g nuci
  • 30 g stafide
  • 50 g cacao
  • 50 g zahar
  • 3 lingurite ness
  • 10 ml esenta de rom
  • 1 plic de 20 g seminte de susan

Puneti biscuitii intr-un castron, rupeti-i cu mainile in bucati, din ce in ce mai marunte, dand cu degetele prin biscuiti ca sa scoateti deasupra bucatile ramase mari pe care rupeti din nou pana se maruntesc toti biscuitii.

Puneti intr-o tigaie antiaderenta 30-40 ml apa si 200 g rahat taiat bucati mai mari. Cand incepe sa se inmoaie rahatul adaugati si margarina si amestecati pana se topeste.

Turnati aceasta compozitie peste biscuiti, adaugati nucile taiate marunt, rahatul ramas, taiat cubulete, stafidele, zaharul, esenta de rom, laptele praf,  cacao si ness. Amestecati toate ingredientele.

Impartiti compozitia in 2 sau 3 parti, asezati pe o bucata de celofan cate o parte din compozitie si formati cu mainile umede cate un sul pe care il infasurati strans in celofan, apoi il impachetati in folie de aluminiu sau hartie. Dati salamul de biscuiti la rece. cel putin 3-4 ore, ca sa se lege bine. Cand despachetati prajitura, dati-o prin semintele de susan (sau prin pudra de cacao, mac, etc.).

Taiati felii de 10-15 mm grosime. A fost un deliciu, foarte buna. Nemaipomenita.

About these ads

4 Responses to “Salam de biscuiti cu nuca si rahat”


  1. decembrie 26, 2010 la 17:56

    Draga Doina iti doresc ,tie si familiei tale,sarbatori fericite,un an nou cu cat mai mult bine,sanatate maxima,bucurii si tot ce vrei sa ti se implineasca ! LA MULTI ANI !

  2. 2 tanaseaurica
    ianuarie 14, 2014 la 15:34

    un salam pe gustul tuturor, delicios si cu ingrediente bune si gustoase ce aduc aminte de copilarie :)


Comentarii

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Arta culinara Doina

Blogul meu a primit

  • 1,497,450 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Join 1,470 other followers

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

decembrie 2010
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Noi   Ian »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,470 other followers

%d bloggers like this: