21
Oct
10

Varza murata la borcan cu morcovi, spanac si verdeturi

Se prepara in 30 de minute din ingredientele urmatoare:

Pentru 2 borcane mari de 3 litri aveti nevoie de

  • 4 verze (10 kg)
  • 4 morcovi
  • 0,5 kg spanac
  • 4 legaturi verdeturi: patrunjel, marar, telina
  • 20 linguri sare grunjoasa
  • 10 foi de dafin
  • 40-50 frunze de visin

Se toaca varza marunt fideluta sau patratele (vezi video), se curata si se dau pe razatoarea mare morcovii, se spala si se toaca marunt verdeturile, se spala spanacul si se taie nu prea marunt.

Puneti varza tocata intr-un lighean mai mare sau o cratita mare, presarati sarea si amestecati cu mainile (este indicat sa purtati manusi de menaj, sarea ataca pielea). Dupa ce incepe sa lase zeama, amestecati cu morcovul ras, verdeturile tocate si spanacul. Lasati sa mai stea pana lasa mai multa  zeama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indesati varza foarte bine in borcane, apasand puternic cu pumnul dupa fiecare strat, adaugand din loc in loc foi de dafin, turnati zeama ramasa deasupra si capaciti cu un strat de frunze de visin. Daca nu aveti frunze de visin, puteti folosi frunze de hrean sau de spanac.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu puneti capacele pentru ca varza va fermenta si zeama curge putin afara, asa ca asezati borcanele intr-un lighean. Lasati sa stea vreo 10-14 zile la fermentat, apoi puteti puteti astupa borcanele si sa le puneti in camara sau in beci. Veti avea varza murata toata iarna pe care o puteti folosi la varza calita sau la varza cu carne. Eu o folosesc si cand fac sarmale, un strat dedesubt si unul deasupra.

About these ads

10 Responses to “Varza murata la borcan cu morcovi, spanac si verdeturi”


  1. octombrie 21, 2010 la 14:34

    Ia te uită! Chiar nu mai auzisem de reţeta asta. dar nu ştiu dacă o să găsesc spanac! Astăzi caut şi eu, prin piaţă!

  2. octombrie 21, 2010 la 14:38

    “Veti avea varza murata toata iarna pe care o puteti folosi la varza calita sau la varza cu carne. Eu o folosesc si cand fac sarmale, un strat dedesubt si unul deasupra.”
    Dar aşa, murată, pentru consum, nu merge, Doina?

  3. 5 aurora
    octombrie 21, 2010 la 16:23

    Foarte interesant si aspectuos… se vede ca voi aveti pentru cine pune asa bunatati!!!

  4. octombrie 21, 2010 la 19:00

    Ce buna trebuie sa fie iarna.
    O seara minunata!

  5. octombrie 22, 2010 la 09:59

    Uite că n-am găsit spanac…
    Mă gândeam să pun nişte praz tocat julien, în loc de spanac. Ce părere aveţi?

  6. 9 x
    mai 28, 2011 la 09:40

    multumesc pt reteta. chiar ma gandeam ce sa fac cu spanacul sa il conserv, am pus deja o gramada la congelator si mi-a mai ramas.


Comentarii

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Arta culinara Doina

Blogul meu a primit

  • 1,536,267 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Join 1,472 other followers

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

octombrie 2010
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Sep   Noi »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,472 other followers

%d bloggers like this: