12
Noi
09

Conopida murata la borcan

DSCF0566

Timp de preparare:DSCF0525
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
4-5 conopide de aproximativ 1 kg fiecare
1 morcov
2-3 peperoni
1 ardei gras
cateva frunze de telina
20-30 frunze de visin
cateva foi de dafin
1 litru otet
2 litri apaDSCF0529
3 linguri sare
3 linguri zahar
1/2 plic pikant fix

Mod de preparare:
Se spala conopida, se curata bine de frunze si cotor si se desface in buchetele. Indesati bine buchetelele de conopida in borcane curate si decorati pe margine cu felii de morcov, fasii de ardei gras, peperoni, frunze de telina.

Puneti la fiert otetul cu apa (aveti nevoie de lichid jumatate din volumul borcanelor, dar respectati proportia: o parte otet, doua parti apa), adaugati celelalte ingrediente (mai putin frunzele de visin) si lasati sa dea 2-3 clocote.

DSCF0532DSCF0534

Asezati borcanele intr-o alta cratita in care ati pus un prosop de bucatarie si apa rece, apoi puneti cratita pe aragaz la foc mic pana se incinge apa. Adaugati peste conopida saramura clocotita si acoperiti cu frunzele de visin. Lasati sa stea cateva minute, completati cu lichid pana sus si astupati borcanele cu capace sau cu celofan.

DSCF0535DSCF0536

Lasati sa se raceasca si le dati la camara.

DSCF0567

About these ads

9 Responses to “Conopida murata la borcan”


  1. 1 CLAUDYA
    noiembrie 15, 2009 la 15:03

    SUNT FOARTE GUSTOASE…..

  2. 2 Doina
    noiembrie 15, 2009 la 21:48

    Multumesc mult, Claudia.

  3. 3 Sorana
    septembrie 19, 2010 la 22:59

    borcanele cu conpida trebuie sa fiarba la baine marine?

  4. 5 Gabitza
    noiembrie 21, 2012 la 19:15

    Nu am folosit niciodata frunzele de visin spunetim va rog si mie de ce le puneti ,chiar maine lucrez la conopida pt. iarna

  5. noiembrie 25, 2012 la 10:51

    Buna ziua Doina,draga mea!
    Pregatesc si eu conopida de cativa ani buni….delicioasa intradevar,mai ales langa fripturica de porc la Craciun,mmmm!
    O zi frumoasa de toamna tarzie!La Drobeta e soare, cred ca si la Timi e la fel….Pup dulce,dulce!


Comentarii

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Arta culinara Doina

Blogul meu a primit

  • 1,496,329 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Join 1,470 other followers

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

noiembrie 2009
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Oct   Dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,470 other followers

%d bloggers like this: