16
Iul
09

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Timp de preparare:
120 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

  • 4 pulpe intregi
  • 2 cartofi, 2 morcovi
  • 1 dovlecel 150 g
  • 2 rosii, 2 ardei grasi rosu/galben
  • 4-5 catei de usturoi
  • 50 g telina, cateva fire de patrunjel
  • optional cateva pastai de fasole verde
  • 20 ml ulei
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml vin alb {apa cu 2 lingurite otet si o lingurita zahar)
  • sare, piper, paprika, cimbru, curry ( 1 lingurita sau 1 cub concentrat de ciuperci sau pui)

 

Mod de preparare:
Se curata si se spala legumele, apoi se taie in bucati mai mari. Rosiile se decojesc si se taie in sferturi.

Pulpele se spala si se taie in doua, apoi se condimenteaza cu concentrat, piper si paprika.
Intr-o tava mai adanca puneti legumele si zarzavaturile, carnea, stropiti cu ulei, dati un praf de sare si adaugati apa cat sa le acopere pana la 3/4. Acoperiti cu folie de aluminiu (staniol) si dati la cuptor la foc mic 1 ora.

Scoateti tava, descoperiti si adaugati usturoiul necuratat si zdrobit un pic cu latul cutitului, vinul (apa cu otet si zahar). Gustati zeama si dregeti eventual gustul, adaugati verdeata taiata mare si dati tava la cuptor, descoperita, inca 30-40 minute. Verificati din cand in cand sa nu scada zeama prea mult.

Cand carnea este foarte moale scoateti tava din cuptor si asezati pe un platou legumele, carnea, decorati cu verdeata, foi de salata, stropiti bine cu ulei de masline si cu sos din tava, apoi pudrati cu putin curry si cimbru.
Cine doreste poate ingrosa la urma sosul care ramane in tava cu 2 lingurite de faina direct pe aragaz amestecand cu un tel in forma de para.

Decorati fiecare portie cu frunza de salata, verdeata, iar sosul care ramane il puneti separat intr-o sosiera.
Pofta buna.


About these ads

12 Răspunsuri to “Pulpe de pui cu legume la cuptor”


  1. 3 Irinna
    martie 15, 2010 la 17:03

    Multe felicitari pentru aceasta reteta!!! Eu si sotul o adoram :D Foarte delicioasa:)

  2. 5 Andreea
    aprilie 14, 2010 la 12:58

    Tocmai e in cuptor mancarea, am respectat intocmai reteta ta, sa vedem acum ce va iesi :))))))!!!!

  3. aprilie 15, 2010 la 09:30

    super dar fara faina nu face bine la stomac

  4. august 24, 2010 la 14:47

    Wow!! Super metoda ta de a curata rosiile de coaja! Am sa incerc si eu! Bravo!

  5. 9 roxy
    mai 24, 2012 la 15:07

    am toate ingredientele , o sa ma apuc de facut mancarea ……..Mersi de reteta arata super gustoasa


Comentarii

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s


Cel mai bun blog culinar in 2012

Castigator roblogfest 2012

Cel mai bun blog culinar in 2011

Castigator Roblogfest 2011

Marele Premiu la FBG 2012

Arta culinara Doina

Blogul meu a primit

  • 1,451,556 vizite din toata lumea
Map

Informatii din sport la minut!

gateste sanatos

Trece adresa de email daca vrei sa fii anuntat cand apare un post nou.

Join 1,467 other followers

categorii

Share this blog

Bookmark and Share
Megapedia Director
Ziarul

Respect

Powered by BannerFans.com
Retete culinare
Photobucket
Fara miere

Petitchef

Toate retetele sunt pe Petitchef

Horoscop online

iulie 2009
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Iun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vremea la Timisoara

Click for Timişoara, România Forecast
Copyright © 2007 Arta culinara Doina

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,467 other followers

%d bloggers like this: